Στον εισαγγελέα Ρόδου αναμένεται να κατατεθούν σήμερα όλα τα στοιχεία σχετικά με το περιστατικό στο νησί, όπου σερβιτόρος σχεδόν κολυμπάει για να εξυπηρετήσει πελάτες που κάνουν ηλιοθεραπεία πάνω σε θαλάσσια πλατφόρμα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το Λιμενικό διαπίστωσε ότι πρόκειται για παράνομη πλατφόρμα.

Σερβιτόρος – κολυμβητής στη Ρόδο: Κατέθεσαν στον εισαγγελέα οι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου Αθ. Σταμούλης αναφερόμενος για το περιστατικό με τον σερβιτόρο λέγοντας πως μέχρι τώρα δεν είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι, αφήνοντας αιχμές για απειλές και εκφοβισμούς. «Οι έλεγχοι θα γίνουν συνοδεία εισαγγελέα και λιμενικού» σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν έχουν πρόβλημα τόσο με τον εργοδότη όσο και με τις συνθήκες εργασίας, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας πως όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα: «Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί.

«Δεν εργαζόμαστε με «συνθήκες μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε «εκβιαζόμαστε» ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι και προσθέτουν: «Το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε».