Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τα σοκαριστικά περιστατικά με εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό».

Όπως υποστηρίζει, «η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «η ‘άμεση παρέμβαση’ του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μοιάζει μπροστά στην γενική κατακραυγή».

Και διαμηνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων «διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας».​

ΚΚΕ: «Σταγόνα στον ωκεανό» τα σοκαριστικά περιστατικά

«Τα δυο σοκαριστικά περιστατικά με εργαζόμενους στον Τουρισμό σε Ρόδο και Χανιά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μόνο μια ‘σταγόνα στον ωκεανό’ της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πάνω στην οποία στηρίζεται το περίφημο ‘τουριστικό θαύμα’», σημειώνει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Και ο Περισσός επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως «γι’ αυτό και οι ευαισθησίες του υπουργού Εργασίας, μετά την κατακραυγή, δεν πείθουν κανένα, από τη στιγμή που διατηρείται κι ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας».

«Διέξοδος υπάρχει στον οργανωμένο αγώνα και τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, όπως απέδειξε και η πρόσφατη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα Market in», τονίζει το ΚΚΕ.