Με επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι του Πειραιά, ξεκίνησε τη θητεία του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης θέλησε να επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ενόψει της εξόδου για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην πρωινή αναχώρηση των πλοίων

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη και στελέχη του Λιμενικού ο νέος υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε το πρώτο Λιμενικό Τμήμα, ενώ επιθεώρησε και την πρωϊνή αναχώρηση των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά.

«Σήμερα ήρθα να δω τη κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι διακινήθηκαν περυσι για τους καλοκαιρινούς μήνες από το λιμάνι του Πειραιά και φαίνεται ότι και τη φετινή περίοδο ένα αντίστοιχο νούμερο μπορεί και μεγαλύτερο μπορεί να διακινηθεί και πάλι» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι στόχος, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων, με ασφάλεια και σιγουριά για να μπορέσουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

«Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε αυτή η ταξιδιωτική εμπειρία γι αυτούς τους ανθρώπους να είναι ευχάριστη με ασφάλεια και σιγουριά» πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για τη δουλειά που κάνουν στο να βοηθούν για την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων της ακτοπλοϊας αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και επισκεπτών της χώρας μας.