Παρανάλωμα του πυρός έγινε μία εκκλησία 280 ετών στη Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ πιθανότατα από χτύπημα κεραυνού.

Η εκκλησία κατασκευασμένη εξολοκλήρου από ξύλο τυλίχθηκε στις φλόγες και γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο με αποτέλεσμα το κωδωνοστάσιο να καταρρεύσει φλεγόμενο.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που έσπευσε να απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή, που σοκαρισμένος παρακολουθούσε την ιστορική εκκλησία να καίγεται.

Ως αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς εκτιμάται από την πυροσβεστική η πτώση κεραυνού, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής υπήρξε αναφορά αυτόπτη μάρτυρα.

Μια ζώνη κατάρρευσης στήθηκε γύρω από την εκκλησία, καθώς οι πυροσβέστες περίμεναν να φτάσει μια ομάδα εκσκαφής και να γκρεμίσει ό, τι είχε απομείνει από τους μπροστινούς τοίχους του κτιρίου.

Η εκκλησία ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1743 και δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται από πυρκαγιά.

Μια πυρκαγιά κατέστρεψε την εκκλησία το 1862 προτού ανοικοδομηθεί πλήρως ένα χρόνο αργότερα. Μια μοναχική καμινάδα με ένα δοκάρι απέναντί της παρέμεινε και έμοιαζε με σταυρό.

Μερικοί από τους τοίχους της Εκκλησίας ήταν ακόμα άθικτοι μετά την πυρκαγιά που έδωσε στην κοινότητα την ελπίδα ότι μπορεί να ξαναχτιστεί.

Η εκκλησία έχει ένα μικρό εκκλησίασμα περίπου 30 ατόμων και ο πάστορας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν το κτίριο μπορεί να επισκευαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από