Τελευταία ημέρα του Μαΐου και ο καιρός συνεχίζει να είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες.

Μεσημεριανές ώρες ξέσπασε μπόρα στον Πειραιά αλλά και στα δυτικά προάστια όπως στο Περιστέρι και το Χαϊδάρι όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ισχυρή βροχόπτωση και στη Θεσσαλονίκη όπου σε λίγα λεπτά οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν αστραπές και βροντές σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 2 (Μέτρια)

Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη

Εικόνες και βίντεο από την Αττική

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της καταιγίδας στην Αθήνα από το Forecast Weather.

Ερήμωσε το λιμάνι του Πειραιά μετά την ισχυρή νεροποντή

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα και την Τετάρτη 31/05.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, εκ νέου την Τετάρτη 31/05 τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό και την πόλη τη Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Αττικής θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων το τρίωρο 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 31/05, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια.