Άνοιξε ο τρίτος κύκλος καταθέσεων στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τη σκυτάλη των μαρτύρων να περνά σε γιατρούς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Ιδρύματος που είχε νοσηλευτεί η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Πρώτος μάρτυρας από το Ωνάσειο εξετάστηκε ο παιδίατρος, Κωνσταντίνος Κυριακούλης, παιδίατρος, που εργάζεται στην καρδιοχειρουργική μονάδα.

«Η Τζωρτζίνα ήρθε σε εμάς από το νοσοκομείο Πάτρας, τον Μάιο 2021 για αξιολόγηση και τοποθέτηση αποδινωτή. Έμεινε ένα μήνα τοποθετήθηκε αποδινωτής και συνέχισε νοσηλεία στην Πάτρα» είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Ο παιδίατρος ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με ένα επεισόδιο σπασμών που παρουσίασε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, απαντώντας πως ήταν αναμενόμενο. «Είναι ένα παιδί που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από εγκεφαλοπάθεια. Μπορούν να εμφανιστούν σπασμοί σε παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη. Είναι αναμενόμενο» τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Εισαγγελέας: Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας ποια στάδια είχατε αναλάβει; Σε ποιο κομμάτι είχατε εμπλοκή;

Μάρτυρας: Όταν κάνει εισαγωγή ένα παιδί τότε ένας καρδιολόγος ή καρδιοχειρουργός αναλαμβάνει τη νοσηλεία του. Εμείς φροντίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να έχει πιο σύντομη νοσηλεία στη μονάδα. Όσο βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας φροντίσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα π.χ. να καλέσουμε φυσίατρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας είπε στην κατάθεσή του πως στην καριέρα του δεν έχει συναντήσει άλλη περίπτωση όπως της Τζωρτζίνας, ενώ ρωτήθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας σχετικά με τη χρήση της κεταμίνης.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε απάντησε για τις υποψίες των συναδέλφων του από Πάτρα. «Εμείς το μάθαμε όταν κατέληξε η Τζωρτζίνα. Συζητήσαμε πως υπήρχε υποψία πως μπορεί να υπήρχε κακοποίηση. Συνδυάσαμε τις πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης επισήμανε πως είχε δοθεί η δυνατότητα στην κατηγορούμενη κατ´ εξαίρεση να επισκέπτεται και τις απογευματινές ώρες την Τζωρτζίνα στη μονάδα.

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το οικογενειακό ιστορικό που είχε ετοιμάσει ο μάρτυρας μετά από συζήτηση με τους γονείς Τζωρτζίνας. «Δεν υπήρχε ιστορικό αιφνίδιου θανάτου στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο.

Αυτό είναι το σημαντικό που προέκυψε από αυτό το ιστορικό» τόνισε ο παιδίατρος ενώ σε σχέση με τη συμπεριφορά των γονέων, προσθέτοντας: «Δεν μου έκανε τίποτα εντύπωση. Ήταν δύο τυπικοί και ευγενικοί γονείς».