Σε ρυθμούς εκλογών κινούνταν χθες ολόκληρη η χώρα, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες από νωρίς το πρωί, τις τηλεοπτικές εκπομπές να μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό την κίνηση στα εκλογικά κέντρα με αποκορύφωμα φυσικά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll.

Από τη «γιορτή» δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το twitterμε τους χρήστες να σχολιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο τη μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που μονοπώλησε φυσικά τη χθεσινή βραδιά.

Σημειώνεται πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσε ποσοστό 40,79%, διπλάσιο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του οποίου κατέληξε στο 20,07%.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Ενώ λίγο μετά τις 22:30 ακολούθησε το τηλεφώνημα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης συνεχάρη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τα tweets με το hashtag #ekloges, #ekloges2023 βρέθηκαν φυσικά στην κορυφή των trends, όπως και σήμερα.

Χρήστης χρησιμοποίησε πλάνο από κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Βαγγέλης Αντώναρος παραπάτησε και έπεσε στα σκαλιά, γράφοντας πως «μια θεαματική πτώση του Βαγγέλη Αντώναρου, η οποία οπτικοποιεί πλήρως τη χθεσινή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ».

Άλλος, χρησιμοποίησε μια σκηνή από τη σειρά «Δύο Ξένοι» με την… πάντα ψύχραιμη Ντένη Μαρκορά να λέει «Γιατί σηκώθηκα σήμερα από το κρεβάτι, για αυτήν την ντροπή;» και τον χρήστη του twitter να προσθέτει «Ο μέσος ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ».

Στο στόχαστρο μπήκαν φυσικά και οι πανηγυρισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με μια εικόνα να παρουσιάζει έναν αθλητή να πανηγυρίζει έξαλλα και όταν η εικόνα «ανοίγει» φαίνεται να είναι στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ακόμα και ο… Ντέμης Νικολαΐδης επιστρατεύτηκε από κάποιον θέλοντας να κάνει χιούμορ τόσο για το χαμένο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, αλλά και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μιας και πριν μερικές εβδομάδες ο Βασίλης Μπισμπίκης απαθανατίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Λεωφόρο.

Στιγμές… GNTM θυμήθηκε κάποιος άλλος περιμένοντας τα exits polls που ανέβασε μια εικόνα από τον τελικό με την Κάτια Ταραμπάνκο όταν «είχε πέσει το σύστημα» και το τηλεπαιχνίδι ανέδειξε δύο νικήτριες.

Κάποιος άλλος «φαντάστηκε» μια πιθανή αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σαρωτική διαφορά που πήρε η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ κατά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων:

Δείτε παρακάτω κι άλλα tweets: