Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό πρώτων προτιμήσεων ήταν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Γεράσιμος Σιάσος ο οποίος και εκλέχτηκε πρώτος στον πρώτο γύρο μεταξύ 14 υποψηφίων (579 πρώτες ψήφους, που αντιστοιχεί στο 40% περίπου του ΕΚΠΑ). Τα προχθεσινά αποτελέσματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι τέτοια που δεν αφήνουν περιθώρια μικροπολιτικής αμφισβήτησης.

Η τεράστια διαφορά των 400 πρώτων ψήφων ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο στη σειρά επιλογής των πρώτων προτιμήσεων για τη θέση του Πρύτανη παράγει ένα αποτέλεσμα που με βάση τις δημοκρατικές αρχές και τον σεβασμό στην επιλογή της πλειοψηφίας είναι υπεράνω αμφισβήτησης, και που οφείλει να οδηγήσει στη συγκρότηση Συμβουλίου Διοίκησης.

Τα πρόσωπα στα οποία οι καθηγητές έδωσαν την δημοκρατική εντολή να αναλάβουν το τιμόνι του ΕΚΠΑ, δεν μπορούν να απαξιώσουν τον θεσμό που κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Η αδυναμία συγκρότησης του Συμβουλίου και η επανάληψη εκ νέου της εκλογικής διαδικασίας λόγω του απίθανου ζυγού αριθμού των μελών του Συμβουλίου (3 -3), θα προσθέσει άλλη μια αρνητική εξέλιξη στον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας.