Βέβαιη θεωρείται πλέον η εκλογή του καθηγητή Καρδιολογίας και προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Γεράσιμου Σιάσου, στη θέση του Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έγινε χθες 11 Μαίου στο ΕΚΠΑ επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του κ. Σιάσου και προαναγγέλλουν την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς του από τα νέα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο κ. Σιάσος έλαβε 579 ψήφους, σαρώνοντας στις εκλογές όπου ψήφισε το 98% των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, περίπου 1.600 άτομα.

Κι αυτό διότι ο δεύτερος σε σταυρούς καθηγητής πήρε μόλις 179 ψήφους, 400 λιγότερους από τον Γεράσιμο Σιάσο.

Η διαφορά αυτή, το γεγονός δηλαδή ότι ο πρώτος σε σταυρούς πήρε τέσσερις φορές περισσότερους από τον δεύτερο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εκλογή του Γ. Σιάσου στη θέση του πρύτανη, ο οποίος και θα διαδεχθεί τον καθηγητή κ. Θάνο Δημόπουλο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ψήφοι είναι κατά σειρά αυτών που εκλέγονται στο Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι:

Γεράσιμος Σιάσος (579)

Νίκος Θωμαϊδης (179)

Αχιλλέας Χαλδαιάκης (82)

Σπύρος Βλαχόπουλος (50)

Δημήτρης Καινούργιος (20)

και η  Αθανασία Σμυρνιώτου

Τα έξι νέα μέλη θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρύτανη, όμως, με τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο να είναι συντριπτική, η καθαρή νίκη του Γ. Σιάσου τον καθιστά βέβαιο επόμενο πρύτανη στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Ο Γεράσιμος Σιάσος είναι Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2021-2023). Μάλιστα είχε εκλεγεί με το συντριπτικό ποσοστό ρεκόρ του 76% κάτι που σημαίνει ότι χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον ιατρικό χώρο ενώ πλέον με τις 579 ψήφους που πήρε στις χθεσινές αρχαιρεσίες δείχνει να έχει ισχυρά ερείσματα σε όλο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Σιάσος έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (2015-2016), Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2019 – 2021) και Πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» (2019-2021).