Μια νέα σελίδα στη δίκη της Χρυσής Αυγής που αφορά στην επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών άνοιξε από σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο αλιεργάτης Εμπάρακ Αμπουζίντ ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και περιέγραψε τη δολοφονική επίθεση. «Ήμουν πεθαμένος. Τα σίδερα και ξύλα έπεσαν πάνω μου δεν μπορούσα να φέρω αντίσταση. Με σκότωσαν! Με άφησαν διότι νόμιζαν πως ήμουν νεκρός» κατέθεσε το θύμα που δέχθηκε επίθεση από τα μέλη του τάγματος εφόδου τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο Πέραμα.

Ο μάρτυρας επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πως σκοπός των δραστών της επίθεσης σε βάρος του ήταν να τον σκοτώσουν.

Χρυσή Αυγή- Οι Αιγύπτιοι ψαράδες ορθώνουν ξανά το ανάστημά τους στους ναζί – Δεν αξίζει ο Αμπουζίντ Εμπάρακ

Περιγράφοντας τη σκηνή της επίθεσης είπε:

«Κοιμήθηκα στην ταράτσα όπως συνηθίζω, γύρω στις 2-3 η ώρα, ένιωσα χτυπήματα στα πόδια μου. Ήμουν σκεπασμένος με λεπτή κουβέρτα. Τράβηξα την κουβέρτα και είδα ότι πάρα πολλά άτομα με μαύρες μπλούζες ήταν από πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα και με χτυπούσαν με αυτά και με κλωτσιές. Πέθανα πραγματικά, πέθανα».

Τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα ήταν συντριπτικά. Στο κεφάλι, στη κοιλιά, σε όλο το σώμα.  «Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει. Άκουσα, σαν σε όνειρο, μια λέξη, έλεγαν «πάμε» και ενώ ήξεραν ότι σχεδόν έχω πεθάνει. Όταν συνήλθα κατάλαβα ότι ήμουν στο ασθενοφόρο. Χάθηκα ξανά, δε θυμάμαι αν ήταν πέντε λεπτά ή δύο ώρες αλλά ήμουν πεθαμένος» τόνισε επίσης ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πόσα άτομα περίπου, θυμάστε;

Μάρτυρας: Δεν μέτρησα, αλλά εκείνη τη στιγμή που έβγαλα το σκέπασμα, ήταν περίπου δεκαπέντε άτομα.

Πρόεδρος: Φορούσαν μαύρα;

Μάρτυρας: Ναι, όλα.

Πρόεδρος : Ήταν άτομα της ΧΑ;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήξερα κάτι για αυτό. Αλλά όταν βγήκα και συνήλθα, οι φίλοι μου μετά μου είπαν ότι ήταν της ΧΑ γιατί μου είπαν ότι «αφού σε χτύπησαν ήρθαν μετά σ’ εμάς» και ήθελαν να μπουν μέσα να χτυπήσουν κι αυτούς. Και μετά άκουσα το βίντεο του αρχηγού τους και εκείνη τη βραδιά είπε ότι «εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Αιγύπτιους ψαράδες».

(…)

Εισαγγελέας : Ξέρετε τι εννοούσε ο βουλευτής Λαγός όταν έλεγε «οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνετε λόγο στη ΧΑ;»

Μάρτυρας : Μετά από αυτό που έγινε μαζί μου; Αυτό που εννοούσε το κατάλαβα αφού με χτύπησαν. Πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν όλους, έσπασαν την πόρτα και μπηκαν μέσα.