Θέμα ωρών είναι τα «αποκαλυπτήρια» των γαλάζιων ψηφοδελτίων, καθώς αμέσως μετά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πετρούπολη, ο ίδιος έσπευσε να κλείσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες. Αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι το πρωθυπουργικό «πράσινο φως» για τις ανακοινώσεις θα δινόταν αύριο, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν όλες οι λίστες, πλην του Επικρατείας, μέσα στην ημέρα.

Επί ποδός βρίσκονται αυτή την ώρα τα συναρμόδια στελέχη τόσο σε Μαξίμου όσο και ΝΔ, με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί η «δουλειά» των αρμοδίων για την κάλυψη κάθε κενού, δηλαδή της τριάδας Γιάννη Μπρατάκου, Παύλου Μαρινάκη και Θανάση Νέζη. Και μένουν οι οριστικές επιλογές του Μητσοτάκη στις περιοχές όπου εκκρεμούσε ουσιαστικά η επιλογή ανάμεσα σε δύο ή τρεις υποψηφίους. Αυτά εξετάζονται με ορατό το ενδεχόμενο για ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα.

Η περίπτωση Χειμάρα

Πριν από λίγη ώρα και έχοντας ενημερώσει για τις εξελίξεις τα «κεντρικά», ο Θέμης Χειμάρας ο οποίος είχε παραιτηθεί αφότου μπήκε στο επίκεντρο καταγγελιών και ελέγχου για επιχειρηματικές δραστηριότητές του, δήλωσε ότι θα είναι «στην πρώτη γραμμή του αγώνα» ενόψει των εθνικών εκλογών. Από το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν σε στάση αναμονής για το πόρισμα της έρευνας ώστε να αποφασιστεί εάν ο Χειμάρας θα επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας.

Αυτή δείχνει να είναι η επικρατέστερη προοπτική. «Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας. Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει το Πόρισμα του Ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε από την Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, διερευνώντας τις άθλιες καταγγελίες, που εκτοξεύθηκαν εναντίον μου από τους δολοφόνους χαρακτήρων του ΣΥΡΙΖΑ και των φυλλάδων του. Η σκευωρία κατέρρευσε» δήλωσε ο Χειμάρας.

Εντός και ο Καραμανλής

Εντός βρίσκεται και ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος προδιαγράφεται ότι θα δώσει εκ νέου τη μάχη του σταυρού στις Σέρρες. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Καραμανλής είναι σε καλή επικοινωνία με το Μαξίμου. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τον είχε αφήσει να «ζυγίσει» το κλίμα και τις εξελίξεις και να ενημερώσει για τις προθέσεις του, επιδιώκοντας τη μικρότερη δυνατή εσωτερική αναταραχή.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης «ζυγίζει» και εκείνος από την πλευρά του ονόματα και βιογραφικά, ώστε να συμπληρωθούν «κενά» που παραμένουν σε μερικές περιοχές. Αυτές δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 10. Και πρόκειται κυρίως για περιφέρειες στον Βορρά αλλά και στην Ήπειρο.

Οι περιφέρειες του Μητσοτάκη

Παράλληλα εκκρεμούν ανακοινώσεις για τις εκλογικές περιφέρειες του πρωθυπουργού. Ο Μητσοτάκης θα είναι σίγουρα υποψήφιος στον Δυτικό τομέα της Αθήνας (όπου έχει και σήμερα την έδρα) καθώς και στον Έβρο. Η τρίτη περιφέρεια αναμένεται να είναι η Α’ Θεσσαλονίκης, όπου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός την Μεγάλη Δευτέρα. Στις επιλογές που «μετρούσε» ο ίδιος ήταν και η Λάρισα, ωστόσο αυτό δεν προχωράει.