Την  Δευτέρα 17 Απριλίου η VW θα παρουσιάσει το νέο ID.7. Προς το παρόν η γερμανική φίρμα έχει δώσει φωτογραφίες απο το καμουφλαρισμένο ID.7 με τις τελευταίες δοκιμές του να γίνονται  στο Αλικάντε της Ισπανίας. Σύμφωνα με τη VW το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) και κάτω από το καπο θα υπάρχει ο ισχυρότερος και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας .

Ειδικότερα ο νέο ηλεκτροκινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί πάνω απ’ όλα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας: ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, προβλέπεται αυτονομία κατά WLTP έως 700 χλμ. και χωρητικότητα φόρτισης έως 200 kW.

Στο νέο μοντέλο δόθηκε έμφαση στην άνεση κάτι στο οποίο συμβάλλει η νέα ανάρτηση. Επίσης, χάρη στη δυνατότητα επιλογής τρόπου οδήγησης, προσφέρουν μεγάλη διαφορά μεταξύ άνεσης και σπορ συμπεριφοράς. Μαζί με το νέο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα εξασφαλίζουν ακριβή οδηγική συμπεριφορά και μέγιστη σταθερότητα.

Στο εσωτερικό του φέρει ένα ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό ενώ το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά. Όλες οι απαραίτητες τυπικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις εμφανίζονται πίσω από το τιμόνι στο κόκπιτ του ID.. Ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω της στάνταρ head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας ενώ όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται στην  οθόνη του συστήματος Infotainment, με διαγώνιο 38 εκατοστών (15 ίντσες)

Η Volkswagen έχει αναπτύξει μια νέα γενιά καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού για το ID.7 που προσφέρουν έως και 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης και μια εντελώς νέας σχεδίασης λειτουργία μασάζ. Συνολικά, το νέο μοντέλο φέρει καινοτόμες τεχνολογίες και εμφάνιση υψηλής ποιότητας, το νέο ID.7 τοποθετείται ξεκάθαρα ως η ηλεκτρική λιμουζίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.