Σε εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια προχώρησε η Αστυνομία νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Σήμερα ήταν η 18η ημέρα της κατάληψης που ξεκίνησε μερικές ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει περίπου δέκα προσαγωγές.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης

Δείτε φωτογραφίες

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ έχει καλεστεί μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας για αλληλεγγύη στους προσαχθέντες.

Σε ανακοίνωσή τους, οι φοιτητές που είχαν προχωρήσει στην κατάληψη της πρυτανείας, ανάμεσα σε άλλα, ανέφεραν: «Κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας και ατομικισμού, αποφασίσαμε συλλογικά και με όρους αυτοοργάνωσης να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας. Η κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη ανέδειξε για μία ακόμα φορά το αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση οτιδήποτε δημόσιου, ακόμα και του βασικού αγαθού για την επιβίωση του ανθρώπου, το νερό.

Είναι οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστριες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα την Ευρώπης, οι δολοφονημένοι Ρομά Νίκος Σαμπάνης και Κώστας Φραγκούλης που ζητάνε δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, όχι από το σάπιο δικαστικό σύστημα που αφήνει ελεύθερους (παιδο)βιαστές, συγκαλύπτει κυκλώματα trafficking, και νομιμοποιεί την έξωση 700.000 ανθρώπων από την πρώτη κατοικία τους, αλλά από τον κόσμο του αγώνα που θα ανατρέψει αυτό το σύστημα και την πολιτική του».