Συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων των ΣΕΤΠ (Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού), ΣΕΤ (Σχολή Επιστημών Τροφίμων), ΣΜΗΧ (Σχολή Μηχανικών) του ΠΑΔΑ (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΜΗΧ, ΣΕΥ (Σχολή Επιστημόνων Υγείας) του ΔΙΠΑΕ (Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας) και ΣΜΗΧ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο υπουργείο Παιδείας για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Τις αποφάσεις τους στηρίζουν δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα. Αντίστοιχη συγκέντρωση – κινητοποίηση γίνεται και στη Λάρισα.

Ζητούν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη ώστε να παρθούν μέτρα ουσιαστικής

αναβάθμισης των σπουδών τους.

«Ακούστε το καλά τι λενε οι φοιτητές, τώρα αναβάθμιση σε όλες τις σχολές» και «Θέλουμε πτυχία με αξία οχι διαβατήρια για την ανεργία» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση και αναμένεται να τους δεχτεί αρμόδιος από το υπουργείο. Ανάμεσά στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν να διαδηλώσεις έξω από το υπουργείο βρίσκεται και η Αφροδίτη Κτένα, καθηγήτρια και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: