Επεκτείνεται η έρευνα της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής σε όλη την Ελλάδα, μετά την εξάρθρωση δικτύου που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας κατά ισραηλινού στόχου.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, η σύλληψη των δύο Πακιστανών σιιτών, που φέρονται να έχουν σχέσεις με τις ιρανικές υπηρεσίες, είναι συνέχεια μιας παρόμοιας επιχείρησης που είχαν κάνει τον Οκτώβριο του 2021 οι κυπριακές αρχές.

Τότε, πάλι είχαν εντοπίσει δύο Πακιστανούς στην Κύπρο, οι οποίοι συνδέονταν με έναν Αζέρο ρωσικής καταγωγής, όπως ανέφεραν, που σχεδίαζαν δύο επιθέσεις με δολοφονίες Ισραηλινών.

Μάλιστα, τόνισε ο δημοσιογράφος, «ανέφεραν τότε ότι στόχος δολοφονίας ήταν ένας πάμπλουτος Ιραηλινός επιχειρηματίας που έδινε το ‘παρών’ στην Κύπρο».

Να σημειωθεί πως είχε αντιδράσει τότε η πλευρά του Ιράν, λέγοντας πως δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και πως όλα ήταν ψευδή.

Παρόμοια επιχείρηση και στην Τουρκία

Κάτι παρόμοιο φαίνεται να είχε συμβεί και το 2022 στην Τουρκία, όπου είχαν εντοπιστεί τέτοιου είδους προεργασίες για επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους.

«Να σημειώσουμε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει να κάνει ούτε με την Αλ Κάιντα, ούτε με τους τζιχαντιστές», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς «μιλάμε για την Ελλάδα, για ευρωπαϊκό έδαφος, μιλάμε για στόχο εβραϊκό και γνωρίζουμε την στενότατη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ – μια σχέση που δεν αρέσει σε πολλούς, όπως στην Τουρκία για παράδειγμα – και μιλάμε για μία δύσκολη περίοδο γιατί είναι προεκλογική».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προσέθεσε πως έγιναν συνολικά τρεις προσπάθειες και ευτυχώς απετράπησαν, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για ένα γενικότερο σχέδιο.

«Ήθελαν να στρατολογήσουν και άλλα άτομα και φαίνεται να υπήρχαν συνεννοήσεις για χρηματοδότησή τους», σημείωσε, ενώ ανέφερε πως ερευνώνται πολυάριθμα  δεδομένα από κινητά τηλέφωνα, μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις.