Εξακολουθεί να «σφυροκοπά» την Ουκρανία η Ρωσία με τα χτυπήματα από drones και πυραύλους να είναι συνεχή και να έχουν ως αποτέλεσμα άμαχοι να χάνουν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης, δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές από πυραυλική επίθεση στη νοτιοανατολική πόλη Ζαπορίζια.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και 33 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, κάποια εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο, πολυόροφες πολυκατοικίες έχουν χτυπηθεί με διαμερίσματα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ από το σημείο βγαίνουν πυκνοί καπνοί.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στην επίθεση στη Ζαπορίζια κάνοντας λόγο για περιοχές όπου κατοικούν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, σημειώνοντας ότι τέτοια συμβάντα δεν πρέπει να «γίνουν μια ακόμα μέρα, ούτε στην Ουκρανία, ούτε πουθενά στον κόσμο».

«Ο κόσμος χρειάζεται μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα για να ηττηθεί νωρίτερα η τρομοκρατία της Ρωσίας και να προστατευθούν ζωές», συμπλήρωσε.

Πράξη «κτηνώδους αγριότητας» η επίθεση στη Ζαπορίζια

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στο Κίεβο, για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δείχνει ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη.

Σε μια σειρά από πρωινές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 διακόμίστηκαν στο νοσοκομείο όταν επλήγησαν δύο κοιτώνες και μια εκπαιδευτική εγκατάσταση στο Ρίστσιφ, 64 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Άντριι Νεμπίτοφ.

Η επίθεση άφησε μια τεράστια τρύπα στον τελευταίο όροφο ενός πενταώροφου κοιτώνα και έναν σωρό από συντρίμμια εκεί όπου βρισκόταν μέρος ενός άλλου κτιρίου, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 21 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, και ότι 16 από αυτά καταρρίφθηκαν.

«Πάνω από 20 ιρανικά δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συν πύραυλοι, πολυάριθμα περιστατικά βομβαρδισμού, και αυτό μόνο σε μια τελευταία νύχτα ρωσικής τρομοκρατίας κατά της Ουκρανίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη ‘ειρήνη’ στη Μόσχα, εκεί δίνεται άλλη μια εντολή για τέτοια εγκληματικά χτυπήματα».

Χαρακτήρισε την επίθεση στη Ζαπορίζια πράξη «κτηνώδους αγριότητας».