Όποια ηλικία και να έχετε, όποια ρουτίνα φροντίδας κι αν ακολουθείτε, δύο πράγματα δεν μπορείτε να παραλείπετε ποτέ, τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου σας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η επιδερμίδα του προσώπου σας καλύπτεται με βακτήρια, ρύπους, ιούς, βρωμιά και νεκρά κύτταρα. Το καθημερινό πλύσιμο αφαιρεί αυτούς τους ρύπους, δίνει στο πρόσωπό σας μια φρέσκια όψη και αφήνει τα συστατικά των υπόλοιπων καλλυντικών να διεισδύσουν στην επιδερμίδα σας.

Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου σας μαζί με τη χρήση μίας ενυδατικής κρέμας βοηθά την επιδερμίδα σας να διατηρήσει ένα σωστό επίπεδο ενυδάτωσης. Η  αφυδατωμένη επιδερμίδα δείχνει και είναι τραχιά, ρυτιδωμένη και γερασμένη. Ο καθαρισμός επίσης βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων PH της επιδερμίδας σας, γεγονός που επιτρέπει την επαρκή διατήρηση νερού και προϊόντος στο εσωτερικό της.

Τα βήματα που πρέπει ν΄ ακολουθείτε στον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση προσώπου είναι:

1.Πλένετε το πρόσωπό σας

Αφού έχετε απομακρύνει το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδα σας. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, γιατί αλλιώς θ’ αφυδατώσει ή θα ερεθίσει την επιδερμίδα σας.

Για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμη και για τις ευαίσθητες, η ολοκληρωμένη σειρά Purete Thermale της Vichy, έχει πολλά προϊόντα καθαρισμού προσώπου:

  • Αφρώδες νερό
  • Τονωτική λοσιόν
  • Mineral Micellar water
  • Ενυδατική κρέμα καθαρισμού
  • Δροσερό gel καθαρισμού
  • Γαλάκτωμα 3 σε 1
  • Ντεμακιγιάζ ματιών (κανονικό & αδιάβροχο μακιγιάζ)

Τα προϊόντα της σειράς Purete Thermale σέβονται τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας ενώ παράλληλα την καθαρίζουν εντατικά. Είναι εμπλουτισμένα με  Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy για να ενισχύουν τις άμυνες της επιδερμίδας, με γλυκερίνη για να ενυδατώνουν και με βούτυρο καριτέ για καταπραϋντική και αναζωογονητική δράση.

2.Χρησιμοποιείτε scrub

Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας συσσωρεύονται στο πρόσωπο σας και το κάνουν να φαίνεται θαμπό. Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να φωτιστεί ξανά. Εφαρμόζετε ένα scrub προσώπου και τρίβετε με απαλές κινήσεις το νεκρό δέρμα. Στο τέλος, ξεπλένετε με νερό.

3.Μεταχειρίζεστε μάσκα προσώπου

Η μάσκα προσώπου βοηθά τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν. Ανάλογα με τον τύπο της, η μάσκα μπορεί να τραβήξει ακαθαρσίες από την επιδερμίδα,  να εξαφανίσει τα νεκρά κύτταρα, να συσφίξει ή να τονώσει. Η τέλεια μάσκα για εσάς, εξαρτάται από την επιδερμίδα σας. Αφήνετε την πάνω στο πρόσωπό σας για 10-15 λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μ’ ένα υγρό πανί.

4.Εφαρμόζετε booster

Η επιδερμίδα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες της καθημερινότητας. H σειρά Minéral 89 της Vichy (booster, μάσκα, ενυδατική κρέμα ματιών), ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού για να κάνει την επιδερμίδα πιο δυνατή απέναντι σε 3 εξωτερικές επιθέσεις: τη ρύπανση, το άγχος και την κούραση. To Minéral 89 Booster με τη μοναδική του σύνθεση, εμπλουτισμένη με Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy και Υαλουρονικό οξύ, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα για 24ώρες. Εφαρμόστε το κάθε πρωί, για ν΄ αυξήσετε τη δύναμης της επιδερμίδας σας κατά 71%.

5.Ολοκληρώνετε με μια ενυδατική κρέμα

Το τελευταίο βήμα είναι η ενυδάτωση προσώπου. Εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Η ενυδατική κρέμα θα σας προστατέψει από την ξηρότητα, θα καταπραΰνει τους ερεθισμούς, θα μειώσει την εμφάνιση ατελειών στο πρόσωπό σας και θα σας χαρίσει μία υγιή και φρέσκια επιδερμίδα. Το βράδυ χρησιμοποιείστε αντίστοιχα μία κρέμα νύχτας.