Για την κατάσταση της υγείας των διδύμων που κλείδωσε ο πατέρας τους στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου αλλά και για τους τραυματίες των Τεμπών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Είναι σοκαριστικό και για εμάς, και εμείς γονείς είμαστε, το αντιλαμβανόμαστε, επενέβη άμεσα η αστυνομία και αντίστοιχα έγινε η μεταφορά με το ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή κάνουν τις εξετάσεις στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, σε πρώτη φάση δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση αλλά καταλαβαίνετε αφενός υπάρχουν οι εισπνοές που είναι το πιο σημαντικό αφετέρου ένα ευρύτερο σοκ που υπάρχει, εμείς είμαστε δίπλα και στη μητέρα και πρέπει να γίνουν όλες οι εξετάσεις, να σιγουρευτούμε ότι όλα βαίνουν καλώς και έχουν αποφύγει τελείως τον κίνδυνο […]» εξήγησε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα δίδυμα που κλείδωσε ο πατέρας τους στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου.

Για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών που νοσηλεύονται, ο υπουργός είπε πως «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο. Έχουμε την περίπτωση δύο διασωληνωμένων ατόμων στη Λάρισα, που είναι η μεγάλη μάχη που γίνεται. Υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι αλλά στα δύο αυτά νέα παιδιά είναι η πολύ μεγάλη μάχη […] Ως υπουργείο Υγείας θα καλύψουμε πλήρως την αποκατάσταση πέρα από τις δημόσιες δομές και σε ιδιωτικές και στο εξωτερικό χωρίς καμία συμμετοχή και αντίστοιχα θα καλυφθούν και όλα τα υλικά που μπορεί να υπάρχουν, ειδικά σε άτομα που μπορεί να έχουν εγκαύματα ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα δίκτυο για την ψυχολογική υποστήριξη που δεν αφορά μόνο τους συγγενείς ή τους τραυματίες αλλά και όσους βρέθηκαν σε αυτό το τρένο […].

Ελλείψεις στα φάρμακα και ράντζα στα νοσοκομεία

Για τις ελλείψεις στα φάρμακα ο κ. Πλεύρης είπε «υπάρχει μία αρκετά καλή ομαλοποίηση. Τον Οκτώβριο, πριν τα μέτρα που πήραμε, είχαμε 400 περίπου φάρμακα σε έλλειψη, αυτή τη στιγμή η έλλειψη είναι 130 όπως υπήρχαν πάντοτε […] Έχουμε ένα πρόβλημα σε κάποια φάρμακα διαβήτη που υπάρχουν, στα φάρμακα της ευρείας χρήσης, κυρίως των λοιμώξεων έχει επέλθει πλήρης ομαλοποίηση, παραμένει ένα πρόβλημα λίγο σε εισπνεόμενα αλλά και εκεί είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση […]»

«Για τα ράντζα, αυτή τη στιγμή οι συνεργασίες που έχουμε με τον ιδιωτικό τομέα κινούνται σε πολύ καλή κατάσταση και με τα μέτρα που έχουμε πάρει, ο Ευαγγελισμός έχει πάψει να έχει τελείως ράντζα ενώ το άλλο μεγάλο μας νοσοκομείο που είχε το μεγάλο πρόβλημα, το Αττικό, συνεχώς κινείται με μείωση 80% στα ράντζα […] βάλαμε τις βάσεις ώστε να έχουμε την πλήρη εξάλειψη των ράντζων στο επόμενο διάστημα» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.