Αναμένοντας την 95η τελετή των βραβείων Όσκαρ μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν έχουν λείψει οι σοκαριστικές στιγμές στον λαμπερό αυτό θεσμό όλα αυτά τα χρόνια.

Από απροσδόκητα φιλιά και χαστούκια, μέχρι βραβεία που απονεμήθηκαν λανθασμένα, δείτε μερικές από τις στιγμές που έμειναν στην ιστορία των Όσκαρ αλλά όχι για τους σωστούς λόγους.

Ο Άντριεν Μπρόντι φιλάει τη Χάλι Μπέρι

Ο Άντριεν Μπρόντι πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, το 2003, για την ταινία «Ο πιανίστας» αλλά αυτό που συνέβη μετά ήταν αυτό που έμεινε στην ιστορία των Όσκαρ ως αρκούντως αλλόκοτο.

Το βραβείο απένειμε η Χάλι Μπέρι, η οποία είχε πάρει το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού την προηγούμενη χρονιά για την ερμηνεία της στο «Ο Χορός των Τεράτων».

Αφού ανέβηκε στη σκηνή, ο Μπρόντι αποφάσισε να αγκαλιάσει με θέρμη την Μπέρι μόλις του έδωσε το βραβείο. Αντί να της δώσει μια γρήγορη, έστω έντονη αγκαλιά, αυτός έσκυψε προς τα πίσω και τη φίλησε με πάθος στο στόμα.

Η Μπέρι δήλωσε αργότερα ότι η στιγμή ήταν εντελώς αμήχανη και ότι «απλά ακολούθησε» παρά το σοκ που υπέστη.

Δείτε τη σκηνή

Ο Μάρλον Μπράντο αρνείται να παραλάβει το Όσκαρ του

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία «Ο Νονός» το 1973, ο Μπράντο αρνήθηκε το βραβείο.

Αντ’ αυτού, η ακτιβίστρια των ιθαγενών Αμερικανών Sacheen Littlefeather παρέστη στη θέση του. Όταν ανέβηκε στη σκηνή στη θέση του μετά τη νίκη του, ο παρουσιαστής Ρότζερ Μουρ προσπάθησε να της δώσει το Όσκαρ, αλλά εκείνη το παραμέρισε.

Η Littlefeather δήλωσε ότι ο Μπράντο «με μεγάλη λύπη δεν μπόρεσε να παραλάβει το βραβείο, καθώς διαμαρτυρόταν για την απεικόνιση και εκπροσώπηση των ιθαγενών Αμερικανών στον κινηματογράφο από το Χόλιγουντ».

Δείτε τη σκηνή

Η Αντζελίνα Τζολί μοιράζεται προσωπικές στιγμές με τον αδελφό της

Μόλις 24 ετών τότε, η Αντζελίνα Τζολί ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Όσκαρ του 2000 για τον ρόλο της στην ταινία «Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω».

Παρακολούθησε τα βραβεία μαζί με τον αδελφό της, Τζέιμς Χέιβεν, και όταν ανέβηκε στη σκηνή μετά τη νίκη της, τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

«Είμαι σοκαρισμένη και είμαι τόσο ερωτευμένη με τον αδελφό μου αυτή τη στιγμή» είπε και ακολούθησε ένα νευρικό γέλιο. «Μόλις με αγκάλιασε και μου είπε ότι με αγαπάει και ξέρω ότι είναι τόσο χαρούμενος για μένα. Και… σας ευχαριστώ γι’ αυτό».

Αργότερα το βράδυ οι δυο τους εντοπίστηκαν να μοιράζονται ένα φιλί στα χείλη, το οποίο έγινε πρωτοσέλιδο και τους ακολούθησε για χρόνια.

«Δεν έδωσα στην Άντζι ένα γαλλικό φιλί. Ήταν κάτι απλό και υπέροχο» δήλωσε ο Χέιβεν στη Daily Mail τον Μάρτιο του 2007.

Δείτε τη σκηνή 

Το «La La Land» βραβεύτηκε λανθασμένα ως καλύτερη ταινία

Δύσκολα θα βρείτε μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία των Όσκαρ. Για πάνω από δύο λεπτά το 2017, το «La La Land» και η ομάδα του νόμιζαν ότι η ταινία είχε πάρει το βραβείο καλύτερης ταινίας, πριν ειπωθούν οι εξής τρεις λέξεις: «Έγινε ένα λάθος».

Ο παραγωγός Jordan Horowitz ενημέρωσε το εμβρόντητο πλήθος ότι το «Moonlight» είχε στην πραγματικότητα κερδίσει μετά από λάθος της λογιστικής εταιρείας Pricewaterhouse Coopers, η οποία έδωσε κατά λάθος στους παρουσιαστές Φέι Ντάναγουεϊ και Γουόρεν Μπίτι λάθος φάκελο.

Δείτε τη σκηνή 

Ο Γουίλ Σμιθ χαστουκίζει τον Κρις Ροκ

Οποιαδήποτε λίστα χωρίς το περιστατικό που είναι γνωστό ως «Slapgate» θα ήταν ελλιπής.

Κατά την παρουσίαση ενός βραβείου στα Όσκαρ του 2022, ο παρουσιαστής έκανε ένα αστείο για την φαλακρή εικόνα της Τζάντα Πίνετ Σμιθ, δηλώνοντας ότι ανυπομονεί να τη δει στο «G.I. Jane 2». Στην ταινία του 1997 πρωταγωνιστούσε η Ντέμι Μουρ, η οποία ως γνωστόν ξύρισε το κεφάλι της για τον ρόλο της.

Αυτό ώθησε τον σύζυγο της Τζάντα να ανέβει στη σκηνή και να χαστουκίσει τον Ροκ, πριν επιστρέψει στη θέση του και φωνάξει: «Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το γαμημένο σου στόμα».

Οι θεατές παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, καθώς γρήγορα έγινε σαφές ότι δεν επρόκειτο για πλάκα. Ο Κρις Ροκ διατήρησε επίσης την ψυχραιμία του για καιρό –πρόσφατα, όμως, έβαλε στο στόχαστρο τον Σμιθ κατά τη διάρκεια του αφιερώματος του Netflix, «Chris Rock: Rock: Selective Outrage».

Δείτε τη σκηνή