Σάλος προέκυψε μετά την αποκάλυψη που το in ανέδειξε ότι ο επιθεωρητής σταθμάρχης στη Λάρισα λίγες μόλις ώρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία και ενώ ακόμη μάζευαν πτώματα έσπευσε να πάρει αναρρωτική άδεια.

Μετά την κατεπείγουσα έρευνα που σωστά διέταξε το υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες ώρες το ζήτημα προκαλεί και πολιτικό σεισμό. Και αυτό γιατί ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, που φέρεται να έχει δώσει την εντολή για την αναρρωτική άδεια, στον προϊστάμενο του μοιραίου σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια παρά την απειρία του, είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, με φωτογραφίες του μαζί με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να έχουν την τιμητική τους σήμερα στα social media.

Την ιδιότητα του αυτή έσπευσε να τονίσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας αιχμές για την εμπλοκή του κ. Χαυτούρα που ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά τον υπουργό.

Σε θέση επίθεσης και το ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί τον Θάνο Πλεύρη ότι μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία εμμένοντας στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί.

Ο κ. Χαυτούρας βρίσκεται πίσω από τον Νικο Ανδρουλάκη κατά την αυτοψία του στο σημείο της τραγωδίας

Διαψεύδει ο γιατρός

Στην κατηγορηματική διάψευση των αιχμών που άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε και ο ίδιος ο Νίκος Χαυτούρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έδωσε εντολή για την αναρρωτική, η οποία δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Ωστόσο ο επιμελητής γιατρός που υπογράφει την αναρρωτική άδεια το μόνο που δέχεται από όσα λέει ο κ. Χαυτούρας είναι ότι όντως η άδεια δεν φέρει το όνομά του. Υποστηρίζει όμως ότι ήταν ο κ. Χαυτούρας που υπέγραψε το παραπεμπτικό με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση» και κατόπιν ο επιμελητής υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα πάντα και παντού να εμπλέκεται και κάποιος με κομματική ιδιότητα αναρωτιέται εύλογα ο παρατηρητής όλων αυτών.