«Ο Λεβαδειακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να νικήσουμε, πρέπει να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση μέσα από αυτό το ματς για να συνεχίσουμε αναλόγως στα επόμενα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μίτσελ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό για την Super League.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην 11άδα των Πειραιωτών, όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα από to10.gr. Μια από αυτές θα είναι ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών και θα βρίσκεται στα ένα από τα δύο άκρα της «ερυθρόλευκης» επίθεσης.

Ενας έμπειρος και ικανότατος μεσοεπιθετικός, που μπορεί αναμφίβολα να δώσει ενέργεια και ποιότητα στην γραμμή κρούσης των Πειραιωτών και φυσικά λύσεις με γκολ και ασίστ τόσο στο αυριανό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν στα play offs της Super League.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός φέτος μπορεί να μην έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και λύσεις στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Euroleague: Η «μάχη» της κορυφής και το ματς «φωτιά» του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

Στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα μετρά 1028’  λεπτά, όταν πέρσι σταμάτησε στα 2033΄, στη σεζόν 2020-21 στα 1658΄ και τη σεζόν 2019-20 ακριβώς 1844΄. Τα Super League γκολ του σε αυτή την τριετία ήταν 7-13-9. Φέτος είναι μόλις 3.  Όσο για τις ασίστ οι αριθμοί ήταν 5-5-2, όταν φέτος ο λογαριασμός δεν έχει ανοίξει.

Είναι κεφάλαιο ο Γιώργος Μασούρας για τους Ερυθρόλευκους. Και κυρίως είναι από τους πραγματικά μπαρουτοκαπνισμένους σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Όπως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όπως ο Κώστας Φορτούνης που πλέον όλοι συζητούν για την ολική του επαναφορά. Τα play offs είναι μια σύνθετη άσκηση. Απαιτούν πρωτίστως βάθος στις επιλογές και ο Ολυμπιακός ίσως σε αυτόν ακριβώς τον τομέα να έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τα νούμερα του Μασούρα στα play offs

Δώδεκα γκολ και τέσσερις ασίστ μέτρα ο 29χρονος winger την τελευταία τριετία στα playoffs της Super League. Όσα δηλαδή και ο αρχισκόρερ Γιουσέφ Ελ Αραμπί (με 7 ασίστ) που σύμφωνα με το τρέχον rotation συμπληρώνει τον Σεντρίκ Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μασούρας όμως επί της ουσίας είναι εκτός διαδικασίας. Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έχει μόλις μια συμμετοχή στην ενδεκάδα της ομάδας (με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα). Έχασε τη θέση του την εποχή που ο Μίτσελ σκέφτηκε τα τρία δεκάρια (Φορτούνης, Χάμες, Μπιέλ) πίσω από τον σέντερ φορ. Έμεινε εκτός και όταν σταδιακά πρώτα ο –τραυματίας- Γκάρι Ροντρίγκες και ο Σέρζι Κανός έβαλαν ξανά έναν winger στη σύνθεση. Την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για 20΄λεπτά. Την προηγούμενη με τη Λαμία μόλις 10΄. Πριν με τον Παναιτωλικό δεν αγωνίστηκε καθόλου…

Ο Μίτσελ όμως ποντάρει σε αυτόν. Στην ικανότητα του στο γκολ, στην προσωπικότητα, την εμπειρία του. Και αυτό θα ήταν ήδη σε κοινή θέα αν το βράδυ της Τετάρτης διεξαγονταν κανονικά ο ημιτελικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Τον ετοίμαζε για «βασικό» τον 29χρονο ο Ισπανός. Ο Μασούρας, ο Φορτούνης και ο Μπιέλ πίσω από τον σέντερ φορ.  Αυτή ήταν η ιδέα. Αυτή και η τελική δοκιμή. Δεν θα πρέπει επ ουδενί να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τη δούμε να εφαρμόζεται την Κυριακή με αντίπαλο τον Λεβαδειακό…