Καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν ανακοινωθεί με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Στην Αθήνα, η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στο Σύνταγμα στις 18:00 αλλάζει χαρακτήρα και αφορά αποκλειστικά την τραγωδία στα Τέμπη. Συλλογικότητες καλούν επίσης σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας την ίδια ώρα.

Παράλληλα, καλέσματα υπάρχουν επίσης για τις 18:00 σήμερα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση», αναφέρει το ΠΑΜΕ καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από τη Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως και χθες έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα χθεσινά επεισόδια έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Στη Θεσσαλονίκη η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στην Καμάρα στις 18:00 αλλάζει επίσης χαρακτήρα και αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.

Στην Πάτρα η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί επίσης για τη φονική μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Το κάλεσμα είναι για τις 18:00 στην πλατεία Όλγας και στηρίζεται από συλλογικότητα.

Στα Γιάννενα οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου στις 18:00.