Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 – αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή στην έρευνα που εξετάζει φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Σβεν Μαρί, ένας εξέχων δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον André Risopoulos, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλή.

Ο André Risopoulos επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Μαρί είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεων του.

Εκτός Βελγίου, ο Μαρί είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, ο οποίος είναι το μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Είχε κριθεί ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό ο Μαρί, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπιστεί τα θύματα».

Ο Παντσέρι «καρφώνει» την Καϊλή

Ο Αντόνιο Παντσέρι μέσω των καταθέσεων του, ρίχνει όλο και μεγαλύτερο βάρος ευθυνών για το σκάνδαλο στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τον ρόλο που ο ίδιος είχε στην υπόθεση του Qatargate. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως γνωστόν, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος με τους χρηματισμούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, προκειμένου να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους συνεργάτες και την οικογένεια του.