Ο Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say», που έγραψε ο ίδιος, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ.

Ο 16χρονος είναι ο νεότερος τραγουδιστής που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στο διαγωνισμό τραγουδιού. Στην επιλογή του κατέληξε η Επιτροπή της ΕΡΤ και η 70μελής Επιτροπή Κοινού. Απόσπασμα από το τραγούδι προβλήθηκε στην εκπομπή «Breakfast@Star» το πρωί της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου.

Eurovision 2023: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα με τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Κύπρος θα εμφανιστούν μαζί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, στις 11 Μαΐου. Στον πρώτο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, θα συμμετάσχουν 15 χώρες και μόνο οι δέκα με την υψηλότερη βαθμολογία από το τηλεοπτικό κοινό θα προκριθούν στον τελικό της 13ης Μαΐου. Οι χώρες που προκρίνονται αμέσως στον τελικό είναι οι: Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Πάρτε μια γεύση από το «What They Say»

Το όνομα του Βίκτωρα δεν είναι γνωστό στο κοινό, καθώς είναι μόλις 16 ετών και τώρα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μουσική. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Fake Club», στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους και έκανε την παραγωγή.

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα 11 του άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Ο Βίκτωρ Βερνίκος «μονομάχησε» στην τελική φάση με το «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον 67ο διαγωνισμό μουσικής.

Το τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. «Είναι μια μπαλάντα, που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ένας ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους», είπε στην ΕΡΤ ο νεαρός καλλιτέχνης και αποκάλυψε ότι γράφτηκε τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 14 ετών όταν περνούσε μια αγχώδη κατάσταση.