Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας και πρώην βουλευτής, μετά τη σύλληψή του χθες Δευτέρα έπειτα από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, παρουσιαστή και υποψήφιου στις εκλογές με την Ελληνική Λύση.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους του συμπαραστάθηκαν, ενώ σημείωσε ότι: «Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα, όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας».

Η ανάρτηση Τατσόπουλου

Θυμίζουμε ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη έξω από το Free Thinking Zone μετά από εκδήλωση.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Για το θέμα αντέδρασε και η κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου τονίζεται ότι: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μας επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα.

Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».