Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης, το τελευταίο αντίο στον 22χρονο Δημήτρη Σκόνδρα, στο παλικάρι που με τον θάνατό του χάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας, καθώς οι γονείς του δώρισαν τα όργανά του.

Η κηδεία του τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Λυγιές Πατρών, εκεί όπου έμενε ο Δημήτρης με την οικογένειά του.

Ήταν όλοι εκεί για τον Δημήτρη αλλά και την οικογένειά του και για να της πουν μέσα στον πόνο τους, ένα «μπράβο» για την γενναία απόφαση που πήραν.

Η εκ γενετής παθολογία

Ο 22χρονος Δημήτρης είχε καταρρεύσει ξαφνικά και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.

Έπειτα από την γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, η καρδιά του 22χρονου θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στην Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες πολύ νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από τον θάνατό τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, κ. Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.

Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής, την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε.

Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του, κάνοντας μέσα στον θρήνο τους μια τεράστια υπέρβαση, δίνοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Δημήτρης κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν στην επιχείρηση του πατέρα του, και διακομίστηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στη μονάδα ανάνηψης.