Σταθερές διατηρούνται για 10η εβδομάδα οι τιμές στην πλειοψηφία των προϊόντων του καλαθιού του νοικοκυριού, ωστόσο, τα σουπερμάρκετ έχουν αρχίσει να επιβάλλουν κάποιες ανατιμήσεις, με βάση τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών για τη νέα χρονιά, δήλωσε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «10η εβδομάδα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και μάλιστα το 1ο για το 2023, όπου και ξεκίνησαν οι γενικές αυξήσεις σε σειρά προϊόντων και από τα 833 προϊόντα του τα 64 (8%) αυξήθηκαν, τα 55 (7%) μειώθηκαν, και τα 714 (85%) παρέμειναν στις ίδιες τιμές. Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει!»

Αγριος καβγάς Ηλιόπουλου με Γεωργιάδη: «Είσαι κλόουν» – «Είστε άθλια υποκείμενα»

Ο υπουργός, μιλώντας στον Αnt1, υπογράμμισε πως ο στόχος για το καλάθι του νοικοκυριού, μετά από 10 εβδομάδες εφαρμογής, δεν είναι να μειώνονται, περαιτέρω, στην πλειοψηφία των προϊόντων οι τιμές, καθώς έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια, αλλά να διατηρούνται σταθερές.

Σε ό, τι αφορά στις αυξήσεις που εντοπίζονται στο καλάθι του νοικοκυριού, όπως είπε, ενημερώθηκε από τα σούπερ μάρκετ ότι οι ανατιμήσεις αφορούν κυρίως τις τιμές πουλερικών και χοιρινού που είχαν αυξημένη ζήτηση τις ημέρες των εορτών.