Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας οι συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή το βράδυ της Πέμπτης, στο Χαλάνδρι, κοντά στο μετρό τους Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δύο ανήλικοι -κατά πληροφορίες 17 ετών- τραυματίες που επίσης συνελήφθησαν από την αστυνομία, όπως και οι 8 από τα 9 άτομα που είχαν προσαχθεί. Οι Αρχές εξετάζουν τις συνθήκες του «ραντεβού» των δύο ομάδων που είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και μαχαίρια.

Άγνωστα τα αίτια της συμπλοκής

Είναι χαρακτηριστικό πως η υπόθεση «έφυγε» από το ΑΤ Χαλανδρίου και πέρασε στο τμήμα αθλητικής βίας της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από τη συμπλοκή να υπάρχουν οπαδικά κίνητρα. Βέβαια, τις τελευταίες ώρες υπάρχει και το σενάριο η συμπλοκή να έγινε για μια κοπέλα, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δεν επιβεβαιώνεται.

Όλα συνέβησαν στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης, οι δύο συμμορίες χρησιμοποιώντας ρόπαλα και μαχαίρια, στην περιοχή Καράγιωργα στο Χαλάνδρι στη Δουκίσσης Πλακεντίας συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Μέσω Instagram το ραντεβού

Οι δύο ομάδες που απαρτίζονταν από νεαρούς 18 και 19 ετών αλλά και ανήλικους, δεν προέρχονταν από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το ραντεβού ανάμεσα στις ομάδες από το κέντρο της Αθήνας και τα Σπάτα κλείστηκε μέσω Instagram με τους συμμετέχοντες να φτάνουν στο σημείο, κοντά στο μετρό, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε μία μακριά λίστα παραβατικών συμπεριφορών με πρωταγωνιστές νεαρούς ή και ανήλικους.

Τη στιγμή, άλλωστε, που βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον, η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα τέσσερα από τα πέντε μέλη που είχαν σκορπίσει τρόμο κυρίως στα Νότια Προάστια, είναι ανήλικοι.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί η διαπίστωση της ψυχολόγου, Άννας Κανδαράκη, για τα περιστατικά βίας ανηλίκων. «8/10 παιδιά που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά στην εφηβεία, έχουν δεχθεί ενδοοικογενειακή βία» ανέφερε.