Παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ οι δύο που πυροβόλησαν έξω από βενζινάδικο στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά τη Δευτέρα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άντρες βρίσκονται στο Τμήμα Εκβιαστών και καταθέτουν για την υπόθεση.

Το χρονικό…

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 10 το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου. Δύο άτομα που επέβαιναν σε smart πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα.

Η στιγμή των πυροβολισμών στο βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά – Μήνυμα εκφοβισμού;

Το κατάστημα, φέρεται να ανήκει στην οικογένεια του πρατηριούχου που είχε εκτελεστεί τον Ιούνιο του 2022, σε άλλο πρατήριο στην περιοχή του Γέρακα.

Την ώρα που έπεσαν οι πυροβολισμοί, στο πρατήριο βρισκόταν ο υπάλληλος.

Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από το «χτύπημα» στο βενζινάδικο – Οι ομοιότητες με την εκτέλεση στον Γέρακα

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν εντοπίσει δύο κάλυκες, που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο εργαζόμενος στο πρατήριο είπε στην Αστυνομία ότι οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα, κάτι που δείχνει πως έχει χαρακτήρα «προειδοποιητικού» χτυπήματος.

Η δολοφονία στον Γέρακα

Τον Ιούνιο, είχε δολοφονηθει εν ψυχρώ ένας 38χρονος. Το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ το συγκεκριμένο πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα.

Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευθεί πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα άτομα.

Όπως είχε αποκαλύψει στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ συνεκτίμησαν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούσαν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.