Εγκαινιάστηκε, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το νέο Data Center της Lamda Hellix Athens 3, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επένδυση αυτή αποτελεί μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς μεγάλες εταιρίες επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα βάζοντάς την στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν και νέες επενδύσεις, ενώ η Lamda Hellix σχεδιάζει το 2025 να ολοκληρώσει ακόμα ένα data center στο Ηράκλειο της Κρήτης, επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Από ουραγοί γινόμαστε πρωταγωνιστές στην ψηφιακή μετάβαση

«Η Lamda Hellix θα παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας το δικό μας όραμα: να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης, δημιουργώντας μια σειρά από σοβαρές υποδομές σε κέντρα δεδομένων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πολλές, μεγάλες εταιρίες τεχνολογίες έχουν εκφράσει την επιθυμία και δρομολογούν μεγάλες επενδύσεις. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα, να ξεπεράσουμε χρόνια υστέρησης και να γίνουμε πρωταγωνιστές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι αρχικά είχε κάποιες αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με ικανοποίηση στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, που περιλαμβάνουν:

  •  ένα νέο data center (το Athens 4) ακριβώς δίπλα, που θα είναι το πρώτο ουσιαστικά στον κόσμο που θα βρίσκεται πάνω σε ένα παλιό πύργο τηλεπικοινωνιών μιας άλλης εποχής,
  • επενδύσεις στο Ηράκλειο, που μέσα στο 2025 θα είναι έτοιμο το data center

«Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας το δικό μας όραμα, να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης δημιουργώντας μια σειρά από πολύ σημαντικές υποδομές σε κέντρα δεδομένων. Και βέβαια δεν είναι μόνο Digital Realty (LamdaHellix) που βρίσκεται στην Ελλάδα για αυτόν τον λόγο, καθώς πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν εκφράσει την επιθυμία και δρομολογούν αντίστοιχες επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αυτό επιτρέπει στη χώρα να κάνει ένα «μεγάλο άλμα, να περάσουμε χρόνια υστέρησης και από ουραγοί να γίνουμε πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη ψηφιακή μετάβαση».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης μια νύξη για τις επερχόμενες εκλογές λέγοντας: «δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω ακόμα».