Συναγερμός σήμανε στις αρχές το πρωί της Δευτέρας για ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης μπήκε στην τράπεζα και με την απειλή χειροβομβίδας κατάφερε να αποσπάσει άγνωστο χρηματικό ποσό.

  • Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο ληστής με τη χειροβομβίδα – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Ο δράστης απείλησε τους υπαλλήλους κρατώντας τη χειροβομβίδα

Όπως μεταδίδεται, ο άγνωστος άνδρας μπήκε μέσα στο κατάστημα τράπεζας το πρωί της Δευτέρας στις 9:40. Κρατώντας μια χειροβομβίδα στα χέρια απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα τους ανατινάξει αν δεν του δώσουν τις εισπράξεις των ταμείων.

Ο δράστης, αφού άρπαξε, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, βγήκε από το υποκατάστημα και εξαφανίστηκε πεζός.

Αναζητείται από τις Αρχές.

Ο ληστής με τη χειροβομβίδα

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το MEGA, έφερε στο φως μία φωτογραφία ληστή, ο οποίος εισβάλλει σε τραπεζικά υποκαταστήματα και πραγματοποιεί  ληστείες υπό την απειλή χειροβομβίδας.

Ο άνδρας έχει ληστέψει επιβεβαιωμένα 2 τραπεζικά υποκαταστήματα σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο δράστης φοράει γάντια για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Με το ένα χέρι του κρατά την χειροβομβίδα, ενώ φορά μάσκα προστασίας για τον Covid.

Ο δράστης, αφού πηγαίνει στην τράπεζα, κάθεται αρχικά σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνεται στο ταμείο, βγάζει την χειροβομβίδα και τη δείχνει στον υπάλληλο, ενώ τον απειλεί πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα γίνει έκρηξη.

Ο υπάλληλος, μη μπορώντας να αντιδράσει, του δίνει το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.

Ο ληστής, χτυπά με περιοδικότητα κατά το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, ενώ αφού κάνει τις ληστείες, φεύγει με τα πόδια.