Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος εμφανίστηκε στο δίκη, στράφηκαν εναντίον του σε έντονο ύφος.

Ο πρώην υπουργός, πρωταγωνιστής το 2018 στη μεγάλη φωτιά που κόστισε η ζωή σε 104 ανθρώπους, βρέθηκε στη δίκη, η οποία διεκόπη λόγω των συνθηκών διεξαγωγής της στον συγκεκριμένο χώρο που κρίθηκαν απαράδεκτοι.

«Πες ότι έκανες λάθος», «ντροπή σου», «τσίπα δεν έχετε», «ένα συγγνώμη τουλάχιστον» είναι μερικές από τις φράσεις που φώναξαν στον Νίκο Τόσκα κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι.

Ο πρώην υπουργός προσπάθησε να απαντήσει στα όσα του καταλόγιζαν, και τότε ένας από τους παριστάμενους εμφανώς οργισμένος είπε:

«Εμένα η γυναίκα μου ζούσε 50 λεπτά, το ξέρεις; Και δεν ήρθε ούτε ένας από αυτά τα @@@@δια να τη βγάλει. Και δεν είχατε τα @@@δια να πείτε ούτε συλλυπητήρια, ούτε εσύ ούτε κανένας.

Εσείς τοποθετείτε αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά συγγνώμη δεν είπατε», είπε συγκλονισμένος κάποιος συγγενής, απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στον Νίκο Τόσκα, οι εξηγήσεις του οποίου δεν ακούγονται.

«Δεν ήταν κανένας πουθενά εκείνη τη μέρα» -«Ήταν ο Τόσκας στο συμβούλιο»

Ο ίδιος άνθρωπος, μάλιστα, είπε στον Νίκο Τόσκα «ντρέπομαι που στο λέω αλλά αν βάλεις τη γυναίκα σου σε έναν κίτρινο σάκο για να τη φιλήσεις έλα να μου μιλήσεις».

Μια άλλη γυναίκα του είπε ότι «όσοι ζήσαμε το κάναμε με τις δικές μας δυνάμεις» με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ τελικά να αποχωρεί από τον χώρο υπό τις κατηγορίες των συγγενών των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι «γιατί δεν ζητάς συγγνώμη και δεν λες ότι έκανες λάθος».

Όπως αναφέρει το marathonpress.gr, η δε σκηνή με τον Γ.Κ. να περιγράφει στον Τόσκα πώς αποχαιρέτησε τη σύζυγό του που έχασε τη ζωή της, είναι τουλάχιστον συγκλονιστική.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας συμμετείχε και στην ντροπιαστική συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί μετά τη φωτιά και ο ίδιος έλεγε ότι δεν βρίσκει κανένα λάθος σε όσα είχαν γίνει στο Μάτι, προκαλώντας την οργή από τότε όλης της χώρας. «Ψάχνω να βρω μεγάλα λάθη και δεν βρίσκω», είχε πει, στις 3 Αυγούστου 2018.

Φωτογραφίες αλλά και το σχετικό βίντεο της λεκτικής επίθεσης στον πρώην υπουργό ανέβασε η Δήμητρα Γουναρίδη, κάτοικος της περιοχής.