Απέκτησες την κονσόλα των ονείρων σου, διάλεξες και τα games που ταιριάζουν στα γούστα σου… όμως η τηλεόρασή σου αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξεις τη Smart TV που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου στο gaming – κι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να προσέξεις για να καταλήξεις στο ιδανικό μοντέλο με βάση τις ανάγκες σου.

Λίγα tips για να μείνεις εντός budget

Όπως θα διαπιστώσεις, τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια Smart TV καλή επιλογή για gaming είναι πολλά – και αρκετά από αυτά ανεβάζουν σημαντικά το κόστος της. Για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις εκείνη που σου ταιριάζει χωρίς να βγεις εκτός προϋπολογισμού, ρίξε μια ματιά σε κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως το SHOPFLIX.gr, όπου θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από τηλεοράσεις με προηγμένα χαρακτηριστικά σε συμφέρουσα τιμή, αλλά και σε (εξαιρετική) έκπτωση.

Μπορείς να περιμένεις μερικές μέρες ακόμη; Τότε συστήνουμε να κάνεις υπομονή μέχρι τη Black Friday, που μαθαίνουμε ότι θα γιορταστεί με πολλές εκπλήξεις στην πλατφόρμα. Όποτε και αν προχωρήσεις στην αγορά σου, πάντως, το SHOPFLIX.gr εγγυάται ότι θα παραλάβεις την τηλεόρασή σου άμεσα στην πόρτα σου, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Και αν θελήσεις να τη συνδυάσεις με κάποια βάση ή έπιπλο τηλεόρασης, με την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ θα τα παραλάβεις όλα στην ίδια αποστολή, για να ριχτείς στο gaming χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δώσε βάση στο input lag

Input lag ονομάζεται ο χρόνος που απαιτείται από τη στιγμή που θα δώσεις μια εντολή στο τηλεχειριστήριο της κονσόλας, μέχρι η ενέργειά σου να εμφανιστεί στην οθόνη. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που μετριέται σε millisecond, μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο όταν επιχειρείς να σπάσεις κάποιο ρεκόρ. Για τους περισσότερους gamers, αρκεί ένα input lag που να είναι μικρότερο από 25-30ms, όμως αν έχεις επαγγελματικές αξιώσεις ίσως αξίζει να κοιτάξεις για μια τηλεόραση που να προσφέρει input lag κάτω των 15ms.

Ανάλυσέ το

Είναι προφανές ότι η ανάλυση έχει σημασία, ιδίως από τη στιγμή που οι προηγμένες κονσόλες προσφέρουν πλέον παιχνίδια σε ανάλυση 4K – η οποία, εξάλλου, θα σου προσφέρει και movie nights κινηματογραφικού επιπέδου στο σπίτι. Όσο για τις τηλεοράσεις 8K; Αφενός παραείναι ακριβές, αφετέρου δύσκολα θα βρεις παιχνίδι το οποίο να πιάνει τέτοιους αριθμούς pixels.

Βρες τον ρυθμό

Ο ρυθμός ανανέωσης (Hertz) είναι ο αριθμός των καρέ που μπορεί να προβάλει μια οθόνη μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Επομένως, είναι εύκολο να καταλάβεις τη σημασία του για το gaming. Κάποτε, τα video games στις κονσόλες είχαν ως «ταβάνι» τα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), όμως στην τελευταία γενιά κατάφεραν να περάσουν στα 60 και ορισμένες φορές στα 120fps. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι μια 4K UHD τηλεόραση με ρυθμό ανανέωσης 60Hz θα σε καλύψει.

Όξυνε τις αντιθέσεις

Ίσως έχεις διαβάσει παλιότερο άρθρο μας για τη σημασία του HDR για την απόδοση των χρωμάτων και των αντιθέσεων του περιεχομένου. Προφανώς, παίζει σημαντικό ρόλο και στα games, που γίνονται ούτως ή άλλως όλο και πιο κινηματογραφικά με την πάροδο των ετών. Ψάξε για την ένδειξη HDR10, ενώ αν έχεις Xbox θα καλυφθείς και από το Dolby Vision.

Άνοιξε θύρα

Τέλος, η συνδεσιμότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μια θύρα USB 3.0 σου είναι απαραίτητη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις θύρες HDMI, στις οποίες ισχύει ο κανόνας «όσο πιο πολλές, τόσο πιο καλά». Αν έχεις το budget, ψάξε για ένα μοντέλο με θύρα HDMI 2.1, που θα καλύψει όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σου στο gaming, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα ανεβάσει σημαντικά και την τιμή.

Για τη χαρά του παιχνιδιού

Στο SHOPFLIX.gr βρήκαμε αρκετές Smart TV που εξασφαλίζουν gaming χωρίς κολλήματα, σε τιμή φιλική προς το budget σου – και οι οποίες θα καλύψουν απόλυτα και κάθε άλλη ανάγκη οικιακής ψυχαγωγίας.

Τηλεόραση Samsung Smart LED 4K UHD UE65TU7092 HDR 65″

Με διαγώνιο 65 ιντσών για να απολαμβάνεις κάθε λεπτομέρεια, HDR10+ για άψογες αντιθέσεις και πεντακάθαρη ανάλυση 4K, η Smart TV της Samsung εγγυάται άψογη εικόνα σε κάθε είδος περιεχομένου.

Ειδικά για τους gamers, διαθέτει τη λειτουργία Game Enhancer που ρίχνει το input lag στα τάρταρα για άμεση απόκριση της οθόνης στις κινήσεις σου, αλλά και το Game Motion Plus που διασφαλίζει ομαλή, ρεαλιστική εικόνα.

Κύρια χαρακτηριστικά

Τύπος πάνελ: Edge LED

Διαγώνιος Οθόνης: 65”

Ρυθμός Ανανέωσης Οθόνης: 50/60Hz

Θύρες HDMI: 2

Θύρες HDMI 2.1: 0

Αγόρασέ τη από 539€.

Τηλεόραση LG 55UP80003LA 4K Ultra HD Direct LED 55″

Συναρπαστική από κάθε άποψη, η Smart TV της LG θα σου προσφέρει κορυφαία εμπειρία ψυχαγωγίας είτε παρακολουθείς ταινίες και σειρές, είτε παθιάζεσαι με έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είτε παίζεις το αγαπημένο σου game.

Ειδικά την ώρα του παιχνιδιού, το Game Optimizer θα φροντίσει να βυθιστείς στην ατμόσφαιρα, ενώ το χαμηλό input lag θα σου δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το HGiG θα παρακολουθεί την απόδοση της τηλεόρασης και θα συντονίζει τα γραφικά HDR για άψογη ποιότητα εικόνας, ενώ αν θέλεις να εξατομικεύσεις την εμπειρία σου, θα βρεις εύκολα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε ένα μέρος, με βελτιστοποιημένες λειτουργίες για διάφορα είδη παιχνιδιών.

Κύρια χαρακτηριστικά

Είδος πάνελ: Direct LED

Διαγώνιος Οθόνης: 55”

Ρυθμός Ανανέωσης Οθόνης: 50/60Hz

Θύρες HDMI: 3

Θύρες HDMI 2.1: 0

Αγόρασέ τη από 473€.

Τηλεόραση TCL Smart 50″ 4K UHD LED 50P725 HDR 2021

Ψάχνεις κάτι σούπερ προηγμένο και σούπερ οικονομικό; Η TCL έχει τη λύση, με μια 50άρα Smart TV υψηλών αξιώσεων. Σχεδιασμένη με το gaming ψηλά στις προτεραιότητές της, διαθέτει HDMI 2.1 για να μπορείς ν αξιοποιήσεις λειτουργίες όπως η ALLM, αλλά και ταχύτατη απόκριση με input lag μικρότερο από 15ms.

Την εμπειρία συμπληρώνουν η καθηλωτική εικόνα που εξασφαλίζει το Dolby Vision, η ομαλή, ρεαλιστική απόδοση της δράσης χάρη στο Motion Clarity, αλλά και ο εκπληκτικός, πολυδιάστατος ήχος.

Κύρια χαρακτηριστικά

Είδος πάνελ: Direct LED

Διαγώνιος Οθόνης: 50”

Ρυθμός Ανανέωσης Οθόνης: 50/60Hz

Θύρες HDMI: 3

Θύρες HDMI 2.1: 1

Αγόρασέ τη από 369€.