«Η ιστορία θα πάει μέχρι τέλους και όλοι θα αποδοθούν στη δικαιοσύνη», τόνισε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια από τον 53χρονο, ο οποίος όχι μόνο την κακοποιούσε σεξουαλικά, αλλά την εξέδιδε και σε άλλους άντρες.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου και την αγανάκτησή μου για αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας, αν αποδειχθεί ότι έχουν συμβεί όλα όσα έχουμε δει να δημοσιεύονται. Πρόκειται για ένα τέρας, είναι ένα έγκλημα που δεν περνάει από ανθρώπινο μυαλό. Σφραγίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τη ζωή ενός 12χορνου παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Θα αποδοθούν όλοι στη δικαιοσύνη»

Ο υπουργός, μιλώντας για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που έχει γίνει με άρτιο τρόπο.

«Η ΕΛ.ΑΣ μέχρι στιγμής έχει κάνει τη δουλειά της με άψογο τρόπο. Έχει κινηθεί με επαγγελματισμό, αρτιότητα, μυστικότητα και είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι αυτή η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος, θα μάθουμε όλη την αλήθεια και όποιοι και όποιες εμπλέκονται θα αποδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», τόνισε.

«Θα βρούμε τα πάντα»

«Θα ρίξουμε άπλετο φως στην υπόθεση», δεσμεύτηκε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως «ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ έχει πέσει πάνω στην υπόθεση. Γίνεται ενδελεχής έρευνα σε κινητά, λάπτοπ, USB, ό,τι έχει σχέση με την υπόθεση. Θα ξετινάξουν τα πάντα, μην έχετε αμφιβολία για αυτό. Θα βρούνε τα πάντα και τότε θα γίνουν σχετικές ανακοινώνεις».

Όπως δήλωσε, μάλιστα: «Εγγυώμαι προσωπικά ότι τα πάντα θα έρθουν στη δημοσιότητα, θα μάθουμε όλη την αλήθεια, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για οτιδήποτε διαφορετικό. Όποιοι εμπλέκονται στην ιστορία, θα πάνε εκεί που τους πρέπει».

«Δεν μας αφορά η κομματική ταυτότητα»

Σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην κομματική ταυτότητα του 53χρονου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα κανενός δράστη. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Έλεος σε αυτήν τη χώρα! Δεν μπορεί μια τόσο τραγική και ξεκάθαρη ιστορία να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από αυτούς που μείωσαν τις ποινές για τέτοια εγκλήματα».

«Αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Να μην αμφιβάλει κανείς ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και οι ένοχοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει», κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.