Σε εργασίες που εκτελούνται στο Δήμο Παιανίας, στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα στην οδό Ανατολής  αλλά και οδό Θήρας, αντικρίσαμε ένα τρομακτικό θέαμα. Εκτεθειμένες τρύπες μεγάλου ύψους που η πρόχειρη περίφραξη – όπου δεν έχει πέσει – δεν είναι ικανή ούτε ένα μικρό ζωάκι να διατηρήσει στην επιφάνεια και να μην πέσει στο κενό.

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιοποιεί το in.gr και δείχνουν τις τεράστιες τρύπες από ημιτελή έργα στο Δήμο Παιανίας και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά. Οι εργασίες εκτελούνται το πιθανότερο από οργανισμό κοινής ωφελείας, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει η αναγκαία περίφραξη παντού για να προστατεύσει τους περίοικους, περαστικούς και τον οποιονδήποτε από μοιραίες πτώσεις – διότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε 2 παράλληλους δρόμους και σε αρκετά σημεία και όχι μόνο σε ένα. Μπορεί να υπήρχε η περίφραξη αλλά τώρα δεν υπάρχει για άγνωστους λόγους.

Εκτός από το γεγονός αυτό, φαίνεται πως οι εργασίες έχουν σταματήσει δεδομένου πως όπως αποκαλύπτει η φωτογραφία από τα Γλυκά Νερά που έχουμε στη διάθεση μας, βρέθηκαν αρχαία στη περιοχή.

Είναι άγνωστο αν κάποιος έχει ειδοποιήσει και ποιον για την ύπαρξη των επικίνδυνων αυτών σημείων σε ένα πολυσύχναστο σχετικά μέρος, αφού εφάπτεται σχεδόν σε μια παιδική χαρά.

Οι υπεύθυνοι των εργασιών έχουν τοποθετήσει μια πρόχειρη περίφραξη ή οποία όμως δεν αρκεί για 2 λόγους. Το δίχτυ στηριζόμενο σε σιδερόβεργες δεν μπορεί να κρατήσει άνθρωπο από το να μην πέσει και δεύτερον διότι η περίφραξη όπως φαίνεται δεν υπάρχει σε κάποια σημεία ή κάποιος ή κάτι την έχει καταστρέψει. Το ύψος είναι πολύ μεγάλο σε κάθε περίπτωση.

Ευελπιστώντας να αναλάβουν άπαντες την ευθύνη απέναντι στους πολίτες, συνιστούμε στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτά τα σημεία του Δήμου. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022.