Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος στην Καβάλα, όπου 56χρονος αφαίρεσε τη ζωή της πρώην συντρόφου του και του 10 μηνών γιου τους και ύστερα ο ίδιος αυτοκτόνησε.

Σχετικά με την τραγική υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας, Μάρκος Αποστολίδης στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Αρχικά ο δικηγόρος διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την εντολέα του να επιθυμεί να πάρει το παιδί της και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. «Ήθελε μονάχα να πάει για 3 εβδομάδες γιατί είχε χάσει προσφάτως τον πατέρα της και τη γιαγιά της και έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα κάποια κληρονομικά ζητήματα» εξήγησε ο κ. Αποστολίδης.

Τόνισε πως ο 56χρονος δράστης ήταν ενήμερος για την επιθυμία αυτή του θύματος, ωστόσο επέλεγε να πιστεύει πως εκείνη ήθελε να του πάρει το παιδί.

Αποκάλυψε πως το ζευγάρι όταν χώρισε τον Ιούλιο του 2022, ο 56χρονος είχε «εκτοξεύσει άμεσες απειλές» προς το θύμα. Χαρακτηριστικά είχε πει πως θα «πνίξει την 30χρονη και το παιδί και δεν θα τους αφήσει να φύγουν».

«Της είπα να πάει στην αστυνομία»

«Δεν πήγε στην αστυνομία αν και τη συμβούλευα για το αντίθετο…έτεινε να πιστεύει πως το θέμα θα ομαλοποιηθεί» δήλωσε ο δικηγόρος.

Επισήμανε πως κακοποιητική συμπεριφορά δεν υπήρξε, ωστόσο υπήρχαν άκρως υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια προς το θύμα.

Φίλος της οικογένειας του θύματος και συγχωριανός του δράστη μιλώντας για το φονικό δήλωσε πως τα δύο πρώτα χρόνια σχέσης του ζευγαριού, «ο έρωτάς τους ήταν θυελλώδης».

Αποκάλυψε πως το θύμα είχε επενδύσει στην επιχείρηση του δράστη, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να της στέλνει χρήματα η μητέρα της από την Γερμανία.

«Δεν είχε πρόθεση να φύγει στη Γερμανία, της άρεσε το χωριό, ήθελε να μείνει. Γι’ αυτό είχε νοικιάσει το σπίτι» συμπλήρωσε, ενώ όπως αναφέρει του είχε εκφράσει τους φόβους της για τον 56χρονο, όπως μεγάλο φόβο είχε και η μητέρα του θύματος.

«Αγαπούσε πολύ το παιδί»

Ο 57χρονος δράστης σκότωσε με καραμπίνα τη σύζυγο και το μωρό τους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Φρικτό έγκλημα σημειώθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή Λεκάνη της Καβάλας.

Άνδρας φέρεται πυροβόλησε και να σκότωσε, με κυνηγετική καραμπίνα, τη σύζυγό του και το μόλις 9μηνών παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ήταν 57 ετών και η σύζυγός του 30 ετών, ενώ το μωρό είχε συμπληρώσει 9 μήνες ζωής.

Το ζευγάρι φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του, καθώς είχε χωρίσει πριν από λίγους μήνες. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, διαφωνούσε για την επιμέλεια του παιδιού.

Σημειώνεται πως η γυναίκα είχε έρθει στην Καβάλα από τη Γερμανία για κοινωνική μελέτη για τους ανθρώπους της υπαίθρου. Γνώρισε τον 57χρονο και έκαναν παιδί.

Η γυναίκα, ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Γερμανία μαζί με το μωρό. Ο 57χρονος διαφωνούσε και φέρεται να την είχε απειλήσει πως δεν επρόκειτο να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Για την επιμέλεια θα αποφάσιζε σε λίγες μέρες δικαστήριο.

Το πρωί μετέβη στο σπίτι που έμεναν μάνα και μωρό και τους σκότωσε με όπλο πισώπλατα. Αρχικά, έβαλε στο στόχαστρο τη γυναίκα του και στη συνέχεια το ανυπεράσπιστο παιδί του.

Αμέσως μετά, πήρε τηλέφωνο τον ξάδερφό του, του είπε «Έλα στο μαντρί», έκλεισε το κινητό, και έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του και έδωσε τέλος στη ζωή του. Πρόκειται για τον δεύτερο γάμο του κτηνοτρόφου, ο οποίος έχει ακόμη δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο.

«Δεν είχαν εντάσεις»

Ο ξάδερφος του δολοφόνου του φρικτού εγκλήματος και αυτόχειρα, Χαράλαμπος Καστανίδης, μίλησε στο MEGA και το «Χαμογέλα και Πάλι!».

Ο κ. Καστανίδης από τον τόπο του εγκλήματος περιέγραψε τι συνέβη την μέρα του φονικού.

«Μόλις είχα βγάλει τα ζώα και εγώ, άκουσα 2 πυροβολισμούς, και νόμιζα ότι κάποιος κυνηγούσε, δεν μου πήγε το μυαλό. Όσο το σκέφτηκα, χτύπησε το κινητό, και ήταν ο ξάδερφός μου. «Τι έγινε;», του είπα και μου απάντησε «έλα στο μαντρί γρήγορα». Μου το είπε 2-3 φορές και μου το έκλεισε. Μετά από 2 λεπτά άκουσα και τον τρίτο πυροβολισμό», είπε αρχικά.

«Άφησα αμέσως τα ζώα μου και πήγα στο μαντρί και τους βρήκα. Από τη μία πλευρά ήταν ο ξάδερφος, δίπλα ήταν η γυναίκα και πιο δίπλα το παιδί. Δεν μου είχε κάνει κάποια κουβέντα, ήταν λίγο δυσαρεστημένος που χώριζαν. Ήταν πολύ νοικοκύρης και δουλευταράς, αλλά δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του καθενός», συμπλήρωσε ο κ. Καστανίδης.

«Η κοπέλα ήθελε να φύγει, μετά ακούστηκε ότι θα νοίκιαζε σπίτι για να μείνει στο χωριό. Δεν κατάλαβα τι έγινε, ίσως κατάλαβε ότι θα έχανε το δικαστήριο. Δεν ήταν βίαιος χαρακτήρας, δεν είχαν εντάσεις. Ούτε η κοπέλα μου είχε πει ότι μάλωναν ή κάτι. Ούτε που κατάλαβα ότι πυροβόλησε αυτός νόμιζα ότι θα ήταν κυνηγοί. Ο ίδιος δεν κυνηγούσε, είχε ζώα, το είχε με τα ζώα το όπλο για τους λύκους και αυτά. Τέσσερα χρόνια, ήταν μαζί και ήταν πολύ ήρεμη σχέση. Μετά τον χωρισμό δεν ξαναήρθε η κοπέλα», επεσήμανε για τη σχέση του ζευγαριού.

«Δεν κατάλαβα στο τηλέφωνο ότι έγινε κάτι, δεν περίμενα τι θα ερχόταν η κοπέλα εδώ, γιατί δεν ερχόταν από τότε που χώρισαν. Δεν ξέρω γιατί σκότωσε το παιδί του, το αγαπούσε πολύ», κατέληξε.