Αίτημα για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (σ.σ. μετά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ) προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, για το θέμα των υποκλοπών.

Όπως εξηγούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητούν την σύγκληση της Επιτροπής «επειδή προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (π.χ. καταγγελία Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής».

Το αίτημα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Επειδή προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (π.χ. καταγγελία Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την από 29/8/2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώπιον της οποίας προτείνουμε να κληθούν για ακρόαση όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στις ήδη δημοσιευθείσες και υποβληθείσες προς εσάς αιτήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος».