Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίσθηκε από τον επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο ο Ιωάννης Μπρατάκος, ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπρατάκος είχε ανακοινωθεί για τη διαδοχή του Γρηγόρη Δημητριάδη μετά την παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του γενικού γραμματέα λόγω των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Τι στοίχισε στην κυβέρνηση η υπόθεση των υποκλοπών

Μάλιστα, προσωρινά είχε αναλάβει γενικός γραμματέας στις 10 Αυγούστου ο Στέλιος Κουτνατζής, και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, η προσωρινή ανάληψη καθηκόντων γενικού γραμματέα πρωθυπουργού από τον κ. Κουτνατζή ήταν μια κίνηση που γίνεται για τυπικούς λόγους, μέχρι να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του κ. Μπρατάκου από το ΕΒΕΑ, καθώς η θέση δεν δύναται να παραμείνει κενή

Δείτε εικόνες

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.