Η εθνική Ελλάδας μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της στο Eurobasket 2022 (2/9, 18:00) και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Ρώμη, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε δηλώσεις ενόψει της μεγάλης προσπάθειας της «επίσημης αγαπημένης» να φθάσει όσο πιο ψηλά και μακριά γίνεται στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του καλοκαιριού.

Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ τόνισε πως η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη, στάθηκε στο γεγονός πως έχει σημασία να πηγαίνουν ως σύνολο βήμα- βήμα, ξεκινώντας από την πρωτιά στον όμιλο, ενώ ανέφερε πως μεγάλος στόχος είναι ένα μετάλλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη:

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, είχαμε ένα μήνα να γνωριστούμε καλύτερα. Προφανώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά ελπίζω να είναι όλοι πλέον υγιείς.

Ο στόχος είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Το μετάλλιο είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά προηγούνται πολλά παιχνίδια. Πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και μετά να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας.

Υπάρχουν τα power rankings, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πιστεύω πάντως ότι έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ και ελπίζω να το δείξουμε.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου είναι τα πιο σημαντικά, οπότε πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι από την πρώτη μέρα. Κάθε μέρα θα είναι δύσκολη στη διοργάνωση, κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, με διαφορετικά εμπόδια και τακτική.

Ελπίζω να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ, που είναι τεράστια βοήθεια για μας. Ελπίζω να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωμπάσκετ».