H Peugeot πρωτοπόρος στην εξέλιξη της αυτοκίνησης, εξηλεκτρίζει την γκάμα των μοντέλων της , εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες , με την επιθετική στρατηγική της να την έχει θέσει ταχύτατα στην «καρδιά» της ηλεκτροκίνησης χάρη στην συναρπαστική γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το νέο «εξηλεκτρισμένο»  χαρτοφυλάκιο της Peugeot καλύπτει όλες τις κατηγορίες αυτοκίνητων, από το πλήρως ηλεκτρικό e- 208 έως και τα μεγάλα SUV της, που ολοκληρώνουν την γκάμα της αλλά και την 100% αμιγώς ελαφρά επαγγελματικά της οχήματα.

Το στρατηγικό όραμα εξηλεκτρισμού της Peugeot είναι παρόν, με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα να οδηγούν την εταιρεία σε μια νέα νέα πραγματικότητα μετακινήσεων, παρέχοντας λύσεις και υπηρεσίες, για όλους!

Ήδη πέρσι, η Peugeot έκλεισε το 2021 με σημαντικές εμπορικές επιτυχίες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα,  με την ηγετική της θέση να φανερώνεται πλέον και στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων: Πρώτη θέση του e-208 και του e-2008 στα ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας τους στην χώρα μας (48,8% και 56,5% μερίδιο αγοράς αντίστοιχα).

Ξεκινώντας από το νέο e-208, το νέο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα eCMP (Common Modular Platform), εφοδιάζεται με μια ισχυρή μπαταρία 50 kWh και έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων με την ροπή στα 260 Nm.  To νέο Ε-208 προσφέρει αυξημένη αυτονομία 362 χιλιομέτρων.

Η φόρτισή του μπορεί να πραγματοποιηθεί από μια οικιακή πρίζα σε διάρκεια 16 ωρών, από ένα wallbox των 11,0 kW σε 7,5 ώρες ή σε ταχυφορτιστή των 100 kW DC σε μόλις 30 λεπτά!

Το αμιγώς ηλεκτρικό e-2008 κινείται από έναν εξίσου ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων, που με την μπαταρία των 50 kW προσφέρει αυτονομία 320 χιλιομέτρων.

 

100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Και στα επαγγελματικά οχήματα, η Peugeot έχει να επιδείξει μια πλήρη γκάμα 100% ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικότερα, η Peugeot  προσφέρει πλέον όλη την γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της μοντέλων και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Τα ηλεκτρικά van της PEUGEOT, e-Partner, e-Expert και e-Boxer έχουν ιπποδύναμη 136  ίππων και αυτονομία που φτάνει τα 330 χλμ. Διατηρούν το 100% των προτερημάτων των θερμικών κινητήρων ντίζελ ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, απουσία κραδασμών και οσμών, καθώς και πλήρως αθόρυβο κινητήρα.

Με τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα παρέχει στον επαγγελματία την ελευθερία κινήσεων που χρειάζεται, μειώνοντας το κόστος χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου του (οικονομία εξόδων μετακίνησης και κόστους συντήρησης, μηδενικό τέλος ταξινόμησης, μειωμένο κόστος ασφάλισης κλπ).

Μέχρι το 2023, το 85% των μοντέλων της μάρκας θα είναι εξηλεκτρισμένα, ενώ το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 100% μέχρι το 2025 στην Ευρώπη.

Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της Peugeot , παρέχοντας στον πελάτη  πελάτη τη δυνατότητα να επιλέξει ένα ηλεκτρικό μοντέλο,ανάλογα με τις δικές του ανάγκες. Οι εξαιρετικές επιδόσεις των πωλήσεων των εξηλεκτρισμένων  μοντέλων της Peugeot, δείχνουν ότι στην Ευρώπη αυτή η στρατηγική αποδίδει καρπούς.