Η Skoda δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο εσωτερικό, που θα υιοθετήσει στα επερχόμενα μοντέλα της, στο εγγύς μέλλον. Η τσέχικη φίρμα αποκάλυψε το πρώτο σχέδιο από το εσωτερικό του Vision 7S, ενός πρωτοτύπου, που δείχνει εμφανώς, ότι μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες, μέσα από μια ευέλικτη εσωτερική αρχιτεκτονική. Το πρωτότυπο ηλεκτρικό VISION 7S είναι το πρώτο που παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της ŠKODA.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στο νέο εσωτερικό υιοθετούνται πιο μινιμαλιστικές γραμμές, ενώ, πρωταγωνιστής είναι τα βιώσιμα υλικά. Επίσης, στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα ευκολόχρηστο σαλόνι, με πρακτικά στοιχεία, όπως η ευκολία ελέγχου των ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και η συνολική αναβάθμιση της λειτουργικότητας, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

Σαφώς, το νέο, κόνσεπτ, μοντέλο, που δείχνει να έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω, έχει άνετους χώρους, που επαρκούν για επτά επιβάτες, με τρεις σειρές καθισμάτων. Ο επικεφαλής Σχεδιασμού της ŠKODA, Όλιβερ Στεφανί, εξηγεί: «Η νέα σχεδιαστική γλώσσα είναι μινιμαλιστική, λειτουργική και αυθεντική. Θα συνεχίσουμε και μελλοντικά να εστιάζουμε στα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της ŠKODA, όπως είναι η ευρυχωρία, η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα.»

Ξεχωρίζει το φαρδύ, οριζόντιο ταμπλό που εκτείνεται στις πόρτες, ενισχύοντας την αίσθηση ευρυχωρία, το εργονομικά τοποθετημένο υποβραχιόνιο, ενώ, το τιμόνι είναι επανασχεδιασμένο τιμόνι. Με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να έχει καταστεί ως μόδα σε αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα, ο ο οδηγός θα μπορεί να ρυθμίσει τον κατάλληλο φωτισμό, με γνώμονα την διάθεση του.

Επίσης, οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων διαθέτουν βάσεις για συσκευές πολυμέσων για τους επιβάτες στη δεύτερη και τρίτη σειρά, ενώ έχουν επίσης και ενσωματωμένα σακίδια πλάτης.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της διάταξης των καθισμάτων, ενώ, τα χειριστήρια έχουν ως γνώμονα την άνετη πρόσβαση από τον οδηγό. Η κεντρική οθόνη αφής είναι κάθετα ευθυγραμμισμένη, διευκολύνοντας την ανάγνωση των πληροφοριών που εμφανίζονται. Το νέο σαλόνι, η «φρέσκια» σχεδιαστική γραμμή της φίρμας, η εργονομία και το πιο λειτουργικό εσωτερικό αναμένεται να λανσαριστεί στα νέα της μοντέλα, ιδίως στα ηλεκτρικά που πλέον κατακλύζουν την αγορά.