H ηλεκτροκίνηση θέτει νέα θεμέλια στην αγορά αυτοκινήτου, με τη Mercedes-Benz να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην «αρχιτεκτονική» του εξηλεκτρισμού, που συντελείται σε όλο τον κόσμο. Τα νέα της μοντέλα ήδη κερδίζουν το κοινό τους, ενώ, εώς το 2030, η γερμανική φίρμα θα έχει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων.

Σήμερα, το μπαράζ των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αποτελεί προτεραιότητα για την φίρμα από την Στουτγάρδη, και προσφάτων, παρουσίσε ένα ακόμη εκπρόσωπο. Είναι η νέα Mercedes EQS SUV, που αποτελεί το τρίτο αυτοκίνητο της νέας αρθρωτής αρχιτεκτονικής της Mercedes για πολυτελή ηλεκτρικά Ειδικότερα, η νέα Mercedes-Benz EQS SUV συμπληρώνει με επιτυχία τις ήδη υπάρχουσες EQS και EQE. Και σε αυτό το μοντέλο υπερτερούν οι πολλαπλές εκδόσεις, τα νέα ηλεκτρικά, αποδοτικά μοτέρ, οι μεγάλες αυτονομίες, ενώ, η άνεση αρκεί για έως και επτά επιβάτες!

Το νέο μοντέλο έχει μήκος που αγγίζει τα 5 μέτρα – για την ακρίβεια το μήκος της αγγίζει τα 5.12 μέτρα –ενώ, το πλάτος ορίζεται στα 1.95 μέτρα και το ύψος στα 1.71 μέτρα. Η κλειστού τύπου μάσκα, οι έντονες καμπύλες και η αεροδναμική εμφάνιση του μοντέλου είναι τα γνώριμα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Στο εσωτερικό, η ευρυχωρία, η πολυτέλεια και η πλήρης συνδεσιμότητα φανερώνουν το άλλο ταλέντο της γερμανικής φίρμας.  Επίσης, ο χώρος αποσκευών, ανάλογα με την θέση των καθισμάτων, κυμαίνεται από τα 645 έως 565 λίτρα.

Το νέο σύστημα πολυμέσων πολυμέσων MBUX , προβάλλεται με τον ιδανικότερο τρόπο, σε τρεις οθόνες, η μια δίπλα στην άλλη, σε όλο το μήκος του ταμπλό!

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις. Μια πισωκίνητη και δύο τετρακίνητες. Η πισωκίνητη 450+ αποδίδει 361 ίππους, ενώ, η τετρακίνητη 450 4MATIC έχει την ίδια ιπποδύναμη με τη ροπή στα 800 Nm. Κορυφαία επιλογή η 580 4MATIC που αποδίδει συνολικά 545 ίππους και 858 Nm. Συνδυάζονται με μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, ιόντων λιθίου, 120 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 536 έως 660 χλμ – στις τετρακίνητες εκδόσεις η μέγιστη αυτονομία είναι στα 580 χλμ. Εντυπωσιακό, ότι μέσω ταχυφορτιστή ισχύος 200 kW η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 31 λεπτά.