Η Hyundai αποκάλυψε την άκρως δυναμική εμφάνιση του IONIQ 6, του δεύτερου μοντέλου της αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας IONIQ.  Το νέο μοντέλο είναι εμπνευσμένο από την φιλοσοφία της φίρμας, την Prophecy EV Concept της Hyundai,. Χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση. Το IONIQ 6 διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,21.

«Το IONIQ 6 συνδέει το συναίσθημα, τη λειτουργικότητα και την καλαισθησία», δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Κέντρου Σχεδίασης της Hyundai. «Η χαρακτηριστική βελτιωμένη σχεδίαση είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ μηχανικών και σχεδιαστών, με την εμμονή στη λεπτομέρεια και τις πελατοκεντρικές αξίες στον πυρήνα. Δημιουργήσαμε το IONIQ 6 ως ένα προσεγμένο «κουκούλι» που προσφέρει εξατομικευμένο χώρο για όλους.»

Επίσης, στο νέο μοντέλο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση του, με ιδιαίτερη έμφαση που είναι «χτισμένο» από βιώσιμα υλικά.

Η πλατφόρμα E-GMP του IONIQ 6 επέτρεψε στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια άνετη καμπίνα.  Οι οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12 ιντσών η καθεμία, ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Το Dual Color Ambient Lighting παρέχει απαλό φωτισμό στο εσωτερικό του IONIQ 6. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα φάσμα 64 χρωμάτων και έξι θεμάτων διπλού χρώματος .