Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, προκάλεσε η απόφαση του Μεικτού Εφετείου Λαμίας,  για τον δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ελεύθερος ο Κορκονέας

Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου,  «πρότερο σύννομο βίο», ανοίγοντας το δρόμο για την απευλευθέρωσή του.

Αναλώσιμη…

Σε ανάρτησή του ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει: «Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα.

Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις «πρότερο σύννομο βίο» σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα.

Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον.

Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες.

Για να νικήσει η ζωή!».

Δείτε την ανάρτηση: