Στην ελληνική αγορά προσφέρονται τα νέα ID.5, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που συνδυάζει την κατηγορία των SUV με τις κουπέ γραμμές.

Το ID.5, το πρώτο ID. με Software 3.1, είναι το τρίτο μοντέλο, που πατάει στην αρθρωτή  πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) και υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Volkswagen: την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων που συνδυάζουν την τιμή, την απόδοση και την αειφορία.

Εκτός από την σύγχρονη εμφάνιση του, στην οποία ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί αεραγωγοί, η πληθωρική επιφάνεια στο καπό, το ID.5 διακρίνεται για τις ισχυρές σε επιδόσεις εκδόσεις και το πλούσιο τεχνολογικό του υπόβαθρο.

Το ID.5 έχει μήκος 4,60m, πλάτος 1,85m και ύψος 1,61m.

Το ID.5 φέρει ένα άνεο εσωτερικό, με άνεση για πέντε επιβάτες και έναν ξεχωριστό πίνακα οργάνων , που φαίνεται να αιωρείται ελαφρά, καθώς δεν είναι συνδεδεμένος με την κεντρική κονσόλα.

Οι προβολείς χρησιμοποιούν την τεχνολογία LED ως στάνταρ ενώ, το πίσω μέρος του ID.5 ξεχωρίζει χάρη στα καινοτόμα τρισδιάστατα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED (στάνταρ στο ID.5 GTX και περιλαμβάνονται στο πακέτο Design για το ID.5, τα οποία συνδέονται με μια ταινία φωτισμού LED.

Στο νέο ID.5 και ID.5 GTX έχει δοθεί έμφαση στην εύκολη χρήση των χειριστηρίων,  με επίκεντρο τις δύο οθόνες. Η μια οθόνη έχει διαγώνιο 12 ιντσών στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το ID.5 και ID.5 GTX διαθέτουν Infotainment Package και είναι ήδη συνδεδεμένα από το βασικό εξοπλισμό. Τα ID.5 και ID.5 GTX είναι τα πρώτα Volkswagen που διαθέτουν θύρες USB-PD (Power Delivery). Οι θύρες βρίσκονται στο χώρο επιβατών και είναι σε θέση να φορτίζουν μεγαλύτερες και πιο ισχυρές συσκευές, ενώ, η διεπαφή κινητού τηλεφώνου Comfort συνδέει την κεραία του smartphone με την κεραία του οχήματος και επιτρέπει τη φόρτιση χωρίς επαφή για συσκευές με λειτουργία ασύρματης φόρτισης.

Το πακέτο Infotainment περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία πλοήγησης και τις υπηρεσίες We Connect Plus, οι οποίες συνδέουν το ID.5 με το smartphone του ιδιοκτήτη και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Το ID.5 προσφέρεται στην χώρα μας με δύο κινητήρες και μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77kWh.Το ID.5 Pro Performance αποδίδει 150 kW (204 PS) και 310 Nm. Στο ID.5 GTX, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με 162 Nm ροπής στον μπροστινό άξονα και ένας άλλος με 310 Nm ροπής στον πίσω άξονα (συνολική ροπή 460 Nm) – το σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS).

 Κοστίζει από 51.600 ευρώ.