Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την περασμένη Δευτέρα 20/6/2022 πραγματοποιεί εναέριες αυτοψίες με τη χρήση drone, ώστε να εντοπιστούν τα οικόπεδα τα οποία αν και οι ιδιοκτήτες τους έχουν ειδοποιηθεί, όπως λέει ο Δήμος, παραμένουν ακαθάριστα ελλοχεύοντας μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, για πρώτη φορά στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, επιτρέπει να εντοπίζονται με ακρίβεια τα ακαθάριστα οικόπεδα ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τους χρόνους των αυτοψιών ώστε η διαδικασία του καθαρισμού να προχωρά ταχύτερα, που είναι τελικά και ο αντικειμενικός σκοπός του εγχειρήματος.

«Σε δεύτερο χρόνο, την ώρα που η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο τροχοπέδη στη διεκπεραίωση υπηρεσιών όλων των Δήμων της χώρας, είναι σημαντικό ότι με τη χρήση drone απεγκλωβίζεται κρίσιμος αριθμός εργαζομένων που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σε ότι αφορά τις ειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό οικοπέδων, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, έχουν σταλεί περί τις 2.500 επιστολές για τις οποίες η προθεσμία έληξε στις 15 Ιουνίου. Ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περίπου άλλες 1000 με 1500.

Έτσι μετά τις αυτοψίες με το drone που αναμένονται να ενταθούν έως τα τέλη της εβδομάδας και την πιστοποίηση των παραβάσεων, από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται και τα πρώτα πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται αναλόγως με το μέγεθος του οικοπέδου» αναφέρει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.

Δείτε εδώ το drone του Δήμου Ραφήνας σε δράση