Αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του JUKE Hybrid Rally Tribute είναι εμπευσμένα από το εμβληματικό 240Ζ. To σπορ επιδόσεων μικρό crossover, φέρει πιο φουσκωμένους θόλους, ειδικής κατασκευής off-road ελαστικά, μαύρο καπό  και μαύρες ζάντες. Η ενισχυμένη ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές έρχεται για να δώσει στο Juke Hybrid Rally Tribute την απαιτούμενη εξαιρετική ισορροπία στο δύσκολο έδαφος που θα πλοηγηθεί.

Ακόμη περισσότερες είναι οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του, εξαιτίας της παρουσίας του σωληνωτού πλαισίου για την απαιτούμενη ακαμψία ενώ, τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να φιλοξενηθούν οι εφεδρικοί τροχοί.

Όσον αφορά την έκδοση παραγωγής του Juke Hybrid φέρει υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που  αποτελείται από έναν νέας γενιάς κινητήρα εσωτερικής καύσης της Nissan, τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε εφαρμογή υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Παράγει 69 kW (94 ίππους) και 148 Nm ροπής. Το παραπάνω μοτέρ συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 36 kW (49 ίππους) και 205 Nm ροπής. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, κατάφερε να προσδώσει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο.