Mε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, που ξεπερνά τις 600 σελίδες, απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του με απόφαση της Βουλής για σειρά αδικημάτων που αφορούν τους χειρισμούς της δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νοvartis.

Σε γραπτή δήλωση του  ο κ  Παπαγγελόπουλος ανέφερε:

«Η κ. Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής. Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα για την σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι παρενέβη στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για την ΝΟΒΑΡΤΙΣ με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ αντιμετωπίζει και αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί σε βάρος του  επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος κατηγορείται για 8 αδικήματα, δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο  για τον πρώην υπουργό και τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως συμμέτοχοι στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.