Οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης που προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές και δημοσιοποίηση ονομάτων για όσους αισχροκερδούν σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στις παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα, πέραν των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει με επιδοτήσεις από το Ταμείο Ρύπων και επιδοτήσεις κατευθείαν από τη ΔΕΗ.

Θα ήταν προτιμότερο να πάρουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες

«Περιμέναμε δραστική παρέμβαση από την ΕΕ, η ΕΕ δεν κινήθηκε με τις ταχύτητες και την αποτελεσματικότητα που όλοι θα ευχόμασταν, και γι’ αυτό θα κινηθούμε σε εθνικό επίπεδο» τόνισε. «Θα ήταν προτιμότερο να πάρουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες παρά να παίρνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι είναι λάθος να παρουσιάζονται διάφοροι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί και να λένε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη, εκείνοι εδώ στην Ελλάδα έχουν μαγικές λύσεις να εξαφανίσουν το πρόβλημα με ένα σφουγγάρι.

Δήλωσε επίσης ότι αναμένεται σχετική αποκλιμάκωση και σε ότι αφορά στις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες. «Η κυβέρνηση έχει τους μηχανισμούς να παρακολουθεί να κάνει συγκρίσεις να επιβάλλει ποινές και να δημοσιοποιήσει ονόματα. Θα κατονομάζονται αυτοί που κάνουν μαγκιές, έχει ψηφιστεί αυτό».