Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και το τι θα γίνει με την 4η δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Τι συμβαίνει στη Σαγκάη;

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος σχολιάζοντας τις σκληρές εικόνες από τη Σαγκάη, με τον αυστηρό και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπο περιορισμό των κατοίκων.

Για την 4η δόση

Αναφερόμενος στα εμβόλια και συγκεκριμένα στην 4η δόση, ο ίδιος τόνισε ότι: «Τα εμβόλια λειτουργούν. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου. Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

«Την 4η δόση στην Αμερική την κάνουν τώρα οι άνω των 50 ετών. Αν δεν υπάρξουν πολλά κρούσματα δεν νομίζω να χρειαστεί η 4η δόση για τους κάτω των 50 ετών», πρόσθεσε.